Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Adobe AIR Development

Reply
Developer
noahnu
Posts: 138
Registered: ‎01-09-2011
My Device: Blackberry Tablet OS

Blank Screen After Splash

[ Edited ]

Hello, I am using FlashDevelop as my IDE and FruitBat (by studiochris) to package and install my application onto the simulator. When I have tested my application in FlashBuilder everything worked. Now all I see is the icon of my application on the screen in the simulator. If the icon is clicked my splash screen appears. Once the splash screen is done, I get a blank screen - no application. What is wrong?

 

I don't think anything in my SWF is corrupted.. what could be the issue?

 

*Note the simulator is 0.9.2

 

Here is an image of what I get after the splash screen:

blankScreenshot.jpg

From,
Noah NU
Developer
ahazdesigns
Posts: 152
Registered: ‎08-25-2010
My Device: 9530, 9550, 9630

Re: Blank Screen After Splash

you really should be using 0.9.3, does it eventually load your app or does it stay blank?

Developer
noahnu
Posts: 138
Registered: ‎01-09-2011
My Device: Blackberry Tablet OS

Re: Blank Screen After Splash

I'll do an update to 0.9.3 now. It stays blank.

From,
Noah NU
Developer
biggerCC
Posts: 270
Registered: ‎12-13-2010
My Device: PlayBook 16GB, BB10 Dev Alpha

Re: Blank Screen After Splash

Two ideas:

 

1) Set your application background to transparent=false (in -app.xml)

2) Did you include this command at the end of your main class:

 

stage.nativeWindow.visible = true;

 

?

- - -
My approved apps @ App World
Developer
UberschallSamsara
Posts: 1,029
Registered: ‎12-29-2010
My Device: PlayBook, Z10 LE, Dev Alpha C

Re: Blank Screen After Splash

Did you build your app as a release or a debug build?

 

You can unzip your .bar file and check the Entry Point Type in your manifest file to confirm.

 

If you installed a debug version onto the simulator and are launching it via clicking the icon, it

might be timing out waiting to connect to a debugger that is not there.

Trusted Contributor
PBDev
Posts: 108
Registered: ‎12-28-2010
My Device: Free PlayBook

Re: Blank Screen After Splash

I know you're having this problem with the 0.9.2 simulator but I had the same thing happen in one of my apps after I upgraded to 0.9.3. If I minimized the app it would just show the shadow with the exit button. I found the problem was with sound. After I commented out the sound everything else worked.

New Contributor
ElMedicho
Posts: 5
Registered: ‎03-15-2011
My Device: Playbook

Re: Blank Screen After Splash

PBDev - Where did you comment out the sound? In the config file? I'm having the same issue in 0.9.3 on Windows7.

Contributor
a2bdev
Posts: 11
Registered: ‎03-15-2011
My Device: BlackBerry Playbook

Re: Blank Screen After Splash

PBDev,

 

How did you comment out the sound?

 

Thanks,

 

- Mike

Trusted Contributor
PBDev
Posts: 108
Registered: ‎12-28-2010
My Device: Free PlayBook

Re: Blank Screen After Splash

With single-line comments.

 

// var s:smileyfrustrated:ound = new Sound(new URLRequest('assets/sounds/secrets.mp3'));

// var sc:smileyfrustrated:oundChannel = s.play();

// sc.soundTransform = new SoundTransform(1, 0);

Contributor
a2bdev
Posts: 11
Registered: ‎03-15-2011
My Device: BlackBerry Playbook

Re: Blank Screen After Splash

Sorry I should have worded that question better, where did you comment the sound out? After seeing your latest response I assume this was in your application, and not in some sort of config build file?