Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Adobe AIR Development

Reply
New Contributor
MikkoH
Posts: 8
Registered: ‎02-08-2011
My Device: Not Specified

Coming Back From Browser (Simulator 0.9.3)

Anyone else have issues going from your app to the browser and then coming back?

 

I'm basically doing Twitter OAuth through the browser and when I come back from the browser the debugger looses it's connection and the screen looks all screwed up.

SR Web Developer @ Jam3
http://labs.jam3.ca/
Please use plain text.
Developer
peter9477
Posts: 6,473
Registered: ‎12-08-2010
My Device: PlayBook, Z10
My Carrier: none

Re: Coming Back From Browser (Simulator 0.9.3)

[ Edited ]

No such problem here.  I just tested my app navigating from a link in some htmlText with navigateToURL(), and it opened the browser, gave me a nice 404 error (the page doesn't exist, so that's correct), and then I can left-bezel-swipe to get back to my app and everything looks fine.  Debugger connection persisted as well.


Peter Hansen -- (BB10 and dev-related blog posts at http://peterhansen.ca.)
Author of White Noise and Battery Guru for BB10 and for PlayBook | Get more from your battery!
Please use plain text.
Developer
peter9477
Posts: 6,473
Registered: ‎12-08-2010
My Device: PlayBook, Z10
My Carrier: none

Re: Coming Back From Browser (Simulator 0.9.3)

Can you clarify (screenshot?) what "screen looks all screwed up" means?

 

Even in the old simulator (and I believe the one before that) I would often get the Navigator screen messing up, with the wallpaper lost, colours screwed up, and sometimes odd panels of gray stretching from top to bottom and covering the right half of the screen (underneath the transparent stuff).  I still get this sort of thing with the new one.  Generally bottom-swiping once or twice and/or opening an app then exiting again has always restored it.

 

Or did you mean your app itself is all messed up?


Peter Hansen -- (BB10 and dev-related blog posts at http://peterhansen.ca.)
Author of White Noise and Battery Guru for BB10 and for PlayBook | Get more from your battery!
Please use plain text.
New Contributor
MikkoH
Posts: 8
Registered: ‎02-08-2011
My Device: Not Specified

Re: Coming Back From Browser (Simulator 0.9.3)

Here's a screenshot of what it looks like.

 

I think just in general the display is messing up.

Screen shot 2011-02-08 at 12.56.56 PM.png

 

I noticed too after closing the app the top bar wasn't looking right either:

Screen shot 2011-02-08 at 12.10.26 PM.png

SR Web Developer @ Jam3
http://labs.jam3.ca/
Please use plain text.
Developer
peter9477
Posts: 6,473
Registered: ‎12-08-2010
My Device: PlayBook, Z10
My Carrier: none

Re: Coming Back From Browser (Simulator 0.9.3)

I've never seen a dialog messed up like that, but then I rarely see that dialog, and don't use the others.

 

The second screenshot I definitely recognize.  That's very much like what I've seen frequently with each of the simulators.  Usually an extra bottom-swipe and/or open/close an app will recover most of it, for a while.


Peter Hansen -- (BB10 and dev-related blog posts at http://peterhansen.ca.)
Author of White Noise and Battery Guru for BB10 and for PlayBook | Get more from your battery!
Please use plain text.
Developer
jtegen
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Coming Back From Browser (Simulator 0.9.3)

I think a service is crashing on the OS.  Not knowing exactly what applications are running, but since your app looks fine and the dialog system system (which is a service) does not complete its rendering, plus the rendering the toolbar stops, then what ever the reading service to the OS is, has failed.  It would be nice that if a critical service on the OS crashes, that a monitoring service would restart it.  Any QNX experts would know if such a service exists.

Please use plain text.
New Contributor
MikkoH
Posts: 8
Registered: ‎02-08-2011
My Device: Not Specified

Re: Coming Back From Browser (Simulator 0.9.3)

I had- 

<renderMode>gpu</renderMode> 

 

Set in the app.xml. I commented it out and it seems to fix any issues I have with rendering.

 

I wonder if it's the same thing with the actual device.

SR Web Developer @ Jam3
http://labs.jam3.ca/
Please use plain text.
Developer
peter9477
Posts: 6,473
Registered: ‎12-08-2010
My Device: PlayBook, Z10
My Carrier: none

Re: Coming Back From Browser (Simulator 0.9.3)

I've never had an <renderMode> setting in my app.xml, so I don't think that's really it.  

 

I think it's just that with intermittent problems, it always seems like the last thing you did had some effect on it, when in fact it's random chance.  Give it some time and I think it will mess up again.


Peter Hansen -- (BB10 and dev-related blog posts at http://peterhansen.ca.)
Author of White Noise and Battery Guru for BB10 and for PlayBook | Get more from your battery!
Please use plain text.
New Contributor
MikkoH
Posts: 8
Registered: ‎02-08-2011
My Device: Not Specified

Re: Coming Back From Browser (Simulator 0.9.3)

Rendermode is a setting you can turn on for Android and iOs devices.

 

It essentially renders everything that has cacheAsBitmap turned on the GPU.

 

I was testing on a Galaxy Tab (same res at Playbook) so I turned it on. Not sure if the Playbook will support it.

SR Web Developer @ Jam3
http://labs.jam3.ca/
Please use plain text.