Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Adobe AIR Development

Reply
Developer
DachFlach
Posts: 148
Registered: ‎12-06-2010
My Device: Not Specified
Accepted Solution

Debugging from Graphical AIR OR command line

** As per request during Port a Thon event **

 

I can successfully use the Graphical AID to build and install an AIR app, fully signed.

 

However I cannot debug it.

 

1/  Can it be debugged in a command window while being installed from the Graphical AID ?

 

2/ If 1  is not an option, how to do it via commanline install?

 

I have tried:

 

blackberry-airpackager -target bar-debug -connect [YOUR COMPUTER'S IP ADDRESS] -package HelloWorld.bar -installApp -launchApp HelloWorld-app.xml HelloWorld.swf [ICON FILE NAME] -device [PLAYBOOK IP ADDRESS] -password [SIMULATOR PASSWORD]

But I get this error:

 

failure  881  required signatures missing <RDK, AUTHOR>

 

Please use plain text.
Administrator
MSohm
Posts: 14,268
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry Z30, BlackBerry PlayBook
My Carrier: Bell

Re: Debugging from Graphical AIR OR command line

The Tablet OS Graphical Aid doesn't support debugging.  You can debug from Adobe Flash Builder or Flash Develop with the BlackBerry AIR SDKs added.  Download them here:  https://developer.blackberry.com/air/download/ 

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Please use plain text.
Developer
DachFlach
Posts: 148
Registered: ‎12-06-2010
My Device: Not Specified

Re: Debugging from Graphical AIR OR command line

OK..  no GA..  thats fine.

 

This app was created in Flash IDE. Can it still be debugged in FlashBuilder?

 

Also, command line is an option but I cannot get it to work. Help please.

 

By getting debugging working, maybe I can eliminate the other questions I have for you during the portathon.

Crazy 36 hours you guys are running there BTW.

Please use plain text.
Developer
jtegen
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Debugging from Graphical AIR OR command line

Easiest is to debug from Flash Builder. Just set the debug target IP back to your PC. I find that it takes too long for the device to discover the IDE host.
Please use plain text.
Developer
DachFlach
Posts: 148
Registered: ‎12-06-2010
My Device: Not Specified

Re: Debugging from Graphical AIR OR command line

I have never debugged from FlashBuilder before and instructions I have found are old.

http://www.adobe.com/devnet/air/articles/packaging-air-apps-blackberry.html

 

Is there any current instructions out there> Adding my device would be a great start.

 

Please use plain text.
Developer
jtegen
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Debugging from Graphical AIR OR command line

Under Debugger, select "Debug Configuration..."

Select + icon to add a new configuration from the active project

Select BlackBerry for target platform

Select "On device".

You may need to add a test device.  I have one for WiFi (Dev Alpha) and Simulator.

Give them the name and their IP address.  It has auto detect feature that you might be able to use.  This is where you can enter the credentials and "Debug Host IP".  I uncheck "Automatically determine debug host IP" and enter the IP of my host machine.

 

Save the configuration from the Apply button.

Then "Debug" from here.  After this, you can just press the debug button in the tool bar.

Please use plain text.
Developer
DachFlach
Posts: 148
Registered: ‎12-06-2010
My Device: Not Specified

Re: Debugging from Graphical AIR OR command line

Thank you  but   this is not a FlashBuilder application.

 

It was created in Flash. I have a finished signed BAR installed on the device.

There is no  'Active Project'.

 

 

 

Please use plain text.
Developer
jtegen
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Debugging from Graphical AIR OR command line

Then you will need to debug via the command line. I am not familiar with that method.
Please use plain text.
Developer
DachFlach
Posts: 148
Registered: ‎12-06-2010
My Device: Not Specified

Re: Debugging from Graphical AIR OR command line

MSohm, I am hoping you can still get back to me about this sometime. Thanks
Please use plain text.
Developer
UberschallSamsara
Posts: 930
Registered: ‎12-29-2010
My Device: PlayBook, Z10 LE, Dev Alpha C

Re: Debugging from Graphical AIR OR command line

From this thread I got the impression you were able to get the commandline debug flow up and running with the graphical aid; can you give more details on where you are in the process/what problems you're having?

Please use plain text.