Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Adobe AIR Development

Reply
Developer
peter9477
Posts: 6,473
Registered: ‎12-08-2010
My Device: PlayBook, Z10
My Carrier: none

Problem with 0.9.3 beta simulator: audio gone

Could someone else please confirm either that they too no longer hear any sound (except key clicks) from the 0.9.3 simulator (just released), or that they do in fact hear sound perfectly well, as with the 0.9.2 simulator?

 

I've rebuilt my app with the 0.9.3 SDK.  Also tried setting the system AudioManager output level directly.  Tried using the 0.9.2 SDK with the 0.9.3 simulator.  No luck yet. :smileysad:


Peter Hansen -- (BB10 and dev-related blog posts at http://peterhansen.ca.)
Author of White Noise and Battery Guru for BB10 and for PlayBook | Get more from your battery!
Please use plain text.
Contributor
imrahil
Posts: 12
Registered: ‎01-16-2011
My Device: Z10 Limited Edition
My Carrier: Play

Re: Problem with 0.9.3 beta simulator: audio gone

Yup, my app is broken with 0.9.3

 

I'm using Sound object and SampleDataEvent - SAMPLE_DATA is never fired...

 

Jarek

Please use plain text.
Developer
peter9477
Posts: 6,473
Registered: ‎12-08-2010
My Device: PlayBook, Z10
My Carrier: none

Re: Problem with 0.9.3 beta simulator: audio gone

Thanks.  Yes, I checked and don't get the events sent either.  I'll wait a bit to see if I get any more ideas, or if others report anything new, before reporting the issue in the tracker.


Peter Hansen -- (BB10 and dev-related blog posts at http://peterhansen.ca.)
Author of White Noise and Battery Guru for BB10 and for PlayBook | Get more from your battery!
Please use plain text.
Developer
jtegen
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: Problem with 0.9.3 beta simulator: audio gone

Are these external sound files or embedded sound files?

two steps forward, one step back.

Please use plain text.
Developer
peter9477
Posts: 6,473
Registered: ‎12-08-2010
My Device: PlayBook, Z10
My Carrier: none

Re: Problem with 0.9.3 beta simulator: audio gone

Not sure about imrahil, but my sounds are purely generated... no asset to embed or load, so the problem can't involve anything outside of the sound system (at least, not those things).


Peter Hansen -- (BB10 and dev-related blog posts at http://peterhansen.ca.)
Author of White Noise and Battery Guru for BB10 and for PlayBook | Get more from your battery!
Please use plain text.
Contributor
imrahil
Posts: 12
Registered: ‎01-16-2011
My Device: Z10 Limited Edition
My Carrier: Play

Re: Problem with 0.9.3 beta simulator: audio gone

 


peter9477 wrote:

Not sure about imrahil, but my sounds are purely generated...


 

Same situation in my app...

 

It's strange because AudioManager.audioManager - availableOutputs. connectedOutput and getOutputMute returns everything correctly...

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor
elena_laskavaia
Posts: 417
Registered: ‎10-27-2010
My Device: PlayBook

Re: Problem with 0.9.3 beta simulator: audio gone

Can somebody please post a simplest example that would play sound in 0.9.2 and don't in 0.9.3?

Please use plain text.
New Developer
Tjitte
Posts: 100
Registered: ‎10-31-2010
My Device: Dev Alpha C and PlayBook

Re: Problem with 0.9.3 beta simulator: audio gone

I hear sound when I run a flash game in the browser app, but I need to turn the volume up to hear it.


My PlayBook app:
DrawBook
Please use plain text.
Regular Contributor
Rossman
Posts: 51
Registered: ‎02-02-2011
My Device: Not Specified

Re: Problem with 0.9.3 beta simulator: audio gone

@elena: Yeah sure, this sample works with 0.9.2 but does not have sound with 0.9.3.

 

Extremely simple example:

 

package
{
    import flash.display.Sprite;
    import flash.events.NetStatusEvent;
    import flash.media.Video;
    import flash.net.NetConnection;
    import flash.net.NetStream;
    
    [SWF(height="600", width="1024", frameRate="30", backgroundColor="#cccccc")]
    public class PBVideoTest_Native extends Sprite
    {
        private var _video:Video;
        private var _nc:NetConnection;
        private var _ns:NetStream;
        
        public function PBVideoTest_Native()
        {
            stage.nativeWindow.visible = true;
            
            _video = new Video();
            this.addChild( _video );
            
            _nc = new NetConnection();
            _nc.addEventListener(NetStatusEvent.NET_STATUS, onNetStatus );
            _nc.connect( null );
        }
        
        private function onNetStatus( e:NetStatusEvent ):void
        {
            switch( e.info.code )
            {
                case "NetConnection.Connect.Success":
                    _ns = new NetStream( _nc );
                    _ns.addEventListener(NetStatusEvent.NET_STATUS, onNetStatus );
                    _video.attachNetStream( _ns );
                    _ns.play("http://www.therossman.org/misc/full-logdriver.flv");
                    break;
            }
        }
    }
}
Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor
elena_laskavaia
Posts: 417
Registered: ‎10-27-2010
My Device: PlayBook

Re: Problem with 0.9.3 beta simulator: audio gone

This is video, I was looking for Sound API example.

Video probably does not play because there are no codecs in simulator.

Please use plain text.