Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Android™ Runtime Development

Reply
New Contributor
Hello_Lp
Posts: 8
Registered: ‎03-26-2013
My Device: Simulator BB10
My Carrier: None

Can launch any apps on simulator

I can't seem to load any apps in BB10 simulator and BB playbook simulator.

 

- win7 64 bit
- jre 6u43 32bit
- jdk 6u43 32bit

 

I install the apps on the simulator successfully as the icons show up on the simulator. I can use basic stuff on the simulator with no problem such as the calendar and the browser. But, whenever I load an app, things seems to slow down a lot. The blackberry background pops up and at the bottom a navy blue progress bar shows up.

 

It starts loading fairly quickly and then slows down to a halt somewhere over 50%. Most of the time the app crashes and exits back to the main screen then or it just hangs on with no progress.

 

The VM Player is set to 4gb ram with 10gb harddrive, running at 2 core processor.

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor
daryl_martin
Posts: 118
Registered: ‎11-01-2011
My Device: N/A
My Carrier: Rogers

Re: Can launch any apps on simulator

Which version of the simulator are you running? 

 

I would recommend you reset the simulator back to it's default settings, that is 2GB of RAM, 8GB HD, and 1 core.  This could be causing the problems with your simulator. 

Please use plain text.
New Contributor
Hello_Lp
Posts: 8
Registered: ‎03-26-2013
My Device: Simulator BB10
My Carrier: None

Re: Can launch any apps on simulator

I am using the lastest one that was released yesterday

Please use plain text.