Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Android™ Runtime Development

Reply
Regular Contributor
matale
Posts: 64
Registered: ‎02-08-2012
My Device: Developer
My Carrier: none

Re: No Admob in Android app?

Thats what I figured, you cant get network info on the simulator it seems.
Please use plain text.
Developer
Alocaly
Posts: 25
Registered: ‎03-27-2011
My Device: developer
My Carrier: Free Mobile

Re: No Admob in Android app?

i don't have any ads served on my application ( Word Prospector )  neither.

 

But today, I tried a podcast application named 'PoCat', and it had some adbmob ads !!

PodCat definitively is an android application.

 

So it is possible to have some admob ads on the Playbook...

We still need to figure how to do it...

 

Emmanuel / Alocaly

Please use plain text.
Developer
mlant
Posts: 23
Registered: ‎12-05-2011
My Device: PlayBook
My Carrier: Wind

Re: No Admob in Android app?

Admob does actually work... sort of...

 

I created a separate AdMob key for the PlayBook version of my app. When I look at the stats in the AdMob portal, I see that requests are being registered, but the fill rate has extremely low. Here are my stats so far:

Requests: 6,826

Impression: 29

Fill Rate: 0.42%

 

I have seen one or two ads show up in the UI, but as the stats confirm... it is remarkably rare.

 

Our iOS and Android native apps have near 100% fill rates.

 

Michael

Please use plain text.
Trusted Contributor
basitj
Posts: 103
Registered: ‎04-08-2011
My Device: BlackBerry Q10
My Carrier: Mobilink

Re: No Admob in Android app?

Now that's some interesting find. Thanks.
Get Speedometer on your phone. http://www.speedometer.mobi
Please use plain text.
Contributor
mattdonders
Posts: 46
Registered: ‎02-15-2012
My Device: BB Playbook
My Carrier: Verizon Wireless

Re: No Admob in Android app?

Someone on Reddit said that their Playbook is getting Admob ads served in ported Android apps.

I guess people are starting campaigns or something over there. Fill Rate is still going to be much lower than native Android apps in my opinion.
Please use plain text.
Trusted Contributor
basitj
Posts: 103
Registered: ‎04-08-2011
My Device: BlackBerry Q10
My Carrier: Mobilink

Re: No Admob in Android app?

I just checked in Admob, and there's nothing like Playbook or RIM as an option in the Admob when you create a campaign. It's just some other factore for the push-to-all adds that's playing its part here.

 

Get Speedometer on your phone. http://www.speedometer.mobi
Please use plain text.
New Contributor
giorgoxxi
Posts: 5
Registered: ‎02-21-2012
My Device: Playbook 16GB
My Carrier: O2

Re: No Admob in Android app?

My fill rate seems to go up every day, started around 5% per day, now getting 15-20%. Not great, but shows it works. I personally have never seen an ad popup, and couldn't even use the test feature, so don't know how the app looks when an app is displayed!

Please use plain text.
New Developer
antonylees
Posts: 14
Registered: ‎02-13-2012
My Device: Blackberry Curve 8520
My Carrier: O2

Re: No Admob in Android app?

I've got this same problem - I saw an ad once, but otherwise I never see an ad at all

My fill rate is 17%, hmmm

Please use plain text.
New Developer
antonylees
Posts: 14
Registered: ‎02-13-2012
My Device: Blackberry Curve 8520
My Carrier: O2

Re: No Admob in Android app?

Has anyone tried setting up a new app type for something other than android?  

 

I'm wondering whether the problem is that I have an android app setup on a blackberry device, so it's only showing ads that aren't android specific

Please use plain text.
Regular Contributor
matale
Posts: 64
Registered: ‎02-08-2012
My Device: Developer
My Carrier: none

Re: No Admob in Android app?

If the issue was fill rate then my house Ads would appear all the time but nothing shows.

Please use plain text.