Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
Developer
Philipk
Posts: 676
Registered: ‎05-06-2012
My Device: Dev Alpha & PlayBook

DevAlpha Can't Connect to Wind Mobile

[ Edited ]

Trying to connect my DevAlpha to the Wind Mobile Network. At first it connected to 'Wind Away' so I reset it a few times. Now it doesn't even conect to 'Wind Roaming.

 

According the the Wind Website they will be offering the BlackBerry10 so you would think it would work.

_________________________________________________________
co-founder of Diaree | BB Dev for PictureThis
Developer
Philipk
Posts: 676
Registered: ‎05-06-2012
My Device: Dev Alpha & PlayBook

Re: DevAlpha Can't Connect to Wind Mobile

Back to 'Wind Away' tried calling and texting the phone while on the roaming network but nothing is received.
_________________________________________________________
co-founder of Diaree | BB Dev for PictureThis
Developer
Philipk
Posts: 676
Registered: ‎05-06-2012
My Device: Dev Alpha & PlayBook

Re: DevAlpha Can't Connect to Wind Mobile

Have heard from someone that Wind doesn't work with the Dev Alpha B but it does work with the A and it will work with the BB10 release devices. Can anyone confirm this?
_________________________________________________________
co-founder of Diaree | BB Dev for PictureThis
New Developer
SouthernCanuck
Posts: 8
Registered: ‎04-04-2008
My Device: Bold 9900 / Dev Alpha B / Playbook

Re: DevAlpha Can't Connect to Wind Mobile

Wind uses HSPA on the 1700/2100 AWS block, which isn't supported by the Dev Alpha B, but was on Dev Alpha A.  People on T-Mobile USA have the same problem in markets that haven't been re-farmed yet (tmo is using some 1900Mhz spectrum for 3G now).  At leat on tmo you could get EDGE if nothing else, but because Wind is a newer operator, they never had a legacy GSM/EDGE network to fall back to.

Ryan Gelinas.
New Developer
SouthernCanuck
Posts: 8
Registered: ‎04-04-2008
My Device: Bold 9900 / Dev Alpha B / Playbook

Re: DevAlpha Can't Connect to Wind Mobile

I found the blog post where they outlined the differences in the devices:

 

http://devblog.blackberry.com/2012/10/blackberry-10-dev-alpha-a-b-specs/

 

 

Ryan Gelinas.
New Developer
demarcodonjuan
Posts: 129
Registered: ‎10-03-2012
My Device: Blackberry Alpha

Re: DevAlpha Can't Connect to Wind Mobile

It's good to hear that you got it working before.  never worked with my Fido sim

 

Click the Like button if you find my post useful and as a way to let me know someone actually read it.
Developer
Philipk
Posts: 676
Registered: ‎05-06-2012
My Device: Dev Alpha & PlayBook

Re: DevAlpha Can't Connect to Wind Mobile

No it never worked
_________________________________________________________
co-founder of Diaree | BB Dev for PictureThis
New Member
thirteenthd
Posts: 1
Registered: ‎12-24-2012
My Device: Dev Alpha A

Re: DevAlpha Can't Connect to Wind Mobile

I have heard from people that if you flashed Dev Alpha A with the leaked firmware it will work with Wind...voice and data.