Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
Contributor
raulfdezhdez
Posts: 13
Registered: ‎04-01-2013
My Device: Blackberry Z10 Limited Edition
My Carrier: Pepephone

LE received and APN not working

Hi, I have received my limited edition today and few hours later I have the first one complain.

There is no way to create or modify the APN settings.

I have contract with a virtual carrier operator and the automatic settings are wrong, so I can't use mobile Internet.

I have read a lot of posts talking about this problem but any clue of what to do to solve it.

Why locking APN settings?

Is there any future update coming to solve it?

Any other solution?

 

Please use plain text.
Developer
borceg
Posts: 671
Registered: ‎03-21-2012
My Device: BlackBerry PlayBook 16GB
My Carrier: Vip

Re: LE received and APN not working

If you have stl100-1 model, you can load the leaked .648 autoloader and in that version it was possible to change apn settings, but i cant confirm whether it was a bug or fix for the non changeable apn settings.
Please use plain text.
New Contributor
sladka
Posts: 2
Registered: ‎04-02-2013
My Device: Z10
My Carrier: CNPC

Re: LE received and APN not working

But what about the owners who Stl 100-2?
Please use plain text.
Contributor
raulfdezhdez
Posts: 13
Registered: ‎04-01-2013
My Device: Blackberry Z10 Limited Edition
My Carrier: Pepephone

Re: LE received and APN not working

Still having same problem with leaked .648 autoloader...
I have been testing with other carrier´s sim cards and works ok, so the problem seems to be with virtual carriers who are not putting APN settings directly in the SIM (and Blackberry for not implementing editing in theses cases).
Solution? Changing carrier? Wait for an update by Blackberry?
Very dissapointed...
Please use plain text.
New Contributor
sladka
Posts: 2
Registered: ‎04-02-2013
My Device: Z10
My Carrier: CNPC

Re: LE received and APN not working

I am also very disappointed, but very much blackberry.
Please use plain text.
New Contributor
Snegov1k
Posts: 8
Registered: ‎08-19-2012
My Device: bb 9900
My Carrier: Beeline KZ

Re: LE received and APN not working

Hi! tell me, please, how I can get leaked .648 autoloader ?
I'm move to country, there is no BB service, but I have brand new z10, and try to use him, not only with wifi. Thanks.
Please use plain text.
Developer
ndsmyter
Posts: 648
Registered: ‎09-26-2012
My Device: Limited Edition Z10, Playbook 16GB/32GB, Dev Alpha A/B/C
My Carrier: Mobile Vikings

Re: LE received and APN not working

You can find more info on the autoleader in following post: http://crackberry.com/leaked-os-10010648-blackberry-10-dev-alpha There is also a link to download the autoloader.

I suggest you read the post first, and remember to back up everything before you do this update !


A like is always appreciated,
but a nomination for BB Elite even more :-)
You can also contact me on Twitter: @ndsmyter
Please use plain text.
New Contributor
Snegov1k
Posts: 8
Registered: ‎08-19-2012
My Device: bb 9900
My Carrier: Beeline KZ

Re: LE received and APN not working

 


ndsmyter wrote:
You can find more info on the autoleader in following post: http://crackberry.com/leaked-os-10010648-blackberry-10-dev-alpha There is also a link to download the autoloader.

I suggest you read the post first, and remember to back up everything before you do this update !


Hi.

Sorry for my English.

 

I'll download this link today. And setup this OS. Thank's

But, APN settings is grey anyway.

What i do - i'm download this link, turn off the phone and start the archive.

open cmd.exe and install is starting. After that the phone is reboot - he is ask about new settings, and go to the tutorial.

Then i go to APN settings menu - i'm see only the grey fields.

What i'm do wrong?

PS how i can see, that is are leaked OS on the phone?

Thanks

Please use plain text.
Developer
ndsmyter
Posts: 648
Registered: ‎09-26-2012
My Device: Limited Edition Z10, Playbook 16GB/32GB, Dev Alpha A/B/C
My Carrier: Mobile Vikings

Re: LE received and APN not working

If it is installed correctly, you should see that the OS version is "10.0.10.648" under Settings > About > Software.

I have 10.0.10.648 installed, and I have no problems with the grey APN fields. But to be honest, I had no problems on the old OS version either. Maybe there are still some problems on some providers..


A like is always appreciated,
but a nomination for BB Elite even more :-)
You can also contact me on Twitter: @ndsmyter
Please use plain text.
Contributor
raulfdezhdez
Posts: 13
Registered: ‎04-01-2013
My Device: Blackberry Z10 Limited Edition
My Carrier: Pepephone

Re: LE received and APN not working

As I said before, the problem with grey APN settings is about the combination of your provider´s SIM and Blackberry10. It´s happening with Mobile Virtual Network Operators who needs to set the APN settings after inserting the SIM card, and with those who havent got deals with Blackberry.
My actual provider is not going to do anything with Blackberry, and Blackberry said It has to be change by the provider, so the only solution for me is changing carrier.
Hope others have another solution.
Cheers.
Please use plain text.