Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® 10 OS Device Software

Reply
New Contributor
Posts: 7
Registered: ‎03-11-2013
My Device: Z10
My Carrier: M1

Device lock not working when put to sleep

I set up device lock with pw, but the only way it will work is when the screen is lock after time expiry.  It does not work if I put device to sleep within the time set.  For example, if i set "Lock Device After" to 5 mins, and I press sleep button within 5 mins, I could still wake device up by swiping without having to enter any pw.

 

I think this cannot be part of the design, right?  This is a clear security loop hole or bug.  Please help.

Highlighted
Retired
Posts: 4,285
Registered: ‎07-26-2010
My Device: Q10/Q5/Z10/9930/9860/9310

Re: Device lock not working when put to sleep

Hey chanhkr,

Welcome to the BlackBerry Support Community Forums.

 

Thanks for the question.

 

I was not able to reproduce the issue, what version of BlackBerry 10 are you currently running?  Go into Settings>About to find this information.

 

I look forward to your reply.

 

Cheers.


-ViciousFerret


 


Come follow your BlackBerry Technical Team on Twitter! @BlackBerryHelp


Be sure to click Like! for those who have helped you.

Click  Accept as Solution for posts that have solved your issue(s)!



New Contributor
Posts: 7
Registered: ‎03-11-2013
My Device: Z10
My Carrier: M1

Re: Device lock not working when put to sleep

Hi ViciousFerret,

 

here's my device information:

- Model = STL100-2

- SW = 10.0.10.90