Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
New Contributor
bpariscc
Posts: 3
Registered: ‎03-06-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Rogers
Accepted Solution

BB10 automatic sync not working while roaming in US

Our Canadian users with Blackberry Z10 devices have reported that when they travel to US activesync does not work automatically. They have to go to email settings, turn off Push and then enable it again to manually sync their devices. This is same for users connected through BDS or directly through ActiveSync.

Have already verified Exchange active policy is set to false for "RequireManualSyncWhileRoaming". Users have downloaded latest software updates on their devices. We do not have any issues with iOS, Android and Windows Mobile devices. Automatic sync works absolutely fine while traveling with these devices to US.

Have reported this issue to Blackberry Support and have got one of the user to generate and sent diagnostic reports from the device while he was in US. While we wait for Blackberry to diagnose these reports want to find out if anyone has come across similar problems and if they were able to resolve it.

Any help or feedback in this matter will be highly appreciated.

Thank you.

Please use plain text.
Developer
weberda
Posts: 17
Registered: ‎09-21-2012
My Device: Z10
My Carrier: Telekom.de

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US

Hi there,

I've got the same issue with a z10 in roaming.
Until now we have no clue how to solve this problem.
Did you already get feedback from blackberry support? If yes, is there any known issue with roaming sync of Mails with z10?

Thank you!
Please use plain text.
New Contributor
bpariscc
Posts: 3
Registered: ‎03-06-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Rogers

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US

Hello Weberda,

 

Thank you for confirming that you are also experiencing the same issue.

 

Blackberry is still trying to determine what is causing this problem. Have been running around in circles and providing different set of logs but still waiting for a definitive answer.

 

Thank you

Please use plain text.
New Contributor
bpariscc
Posts: 3
Registered: ‎03-06-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Rogers

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US

We have been able to resolve this issue by doing a security wipe and reconfiguring activesync email on the Z10 device. The device updates released couple of weeks back probably resolved the issue on the device however it was not effective until it was wiped and reconfigured.

Please use plain text.
New Member
bt0026
Posts: 1
Registered: ‎04-11-2013
My Device: Z10
My Carrier: AT&T

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US

I have the same problem, except I am having the issues with a AT&T Z10 romaing in Canada on Rogers (it works fine in the USA).  I have done all the steps suggested and have ensured Active-synch is configured correctly but it will still only work in "manual" mode in Canada.  The wipe and restore did not help.  Does anyone have any ideas, love the device but can't deal with this much longer.

Please use plain text.
New Member
thofer74
Posts: 2
Registered: ‎04-15-2013
My Device: Z10
My Carrier: Telus Canada

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US

I experience the same problem in the US last week so over the weekend I did the security wipe and update before setting up ActiveSync and I still have the same issue this week that I am in Dubai.

 

Please use plain text.
New Contributor
margaret1953
Posts: 5
Registered: ‎04-14-2013
My Device: blacberry z10
My Carrier: optus

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US

I am experiencing the same problem. I did not receive any emails until I turned off the push button when travelling overseas . I am still trying to work out if it will continue to receive emails or if I need to constantly turn the push button on and off. With Push button off it looks as though the  balcakberry will ony sync with my server every 15 minutes. This appears to be the case whether I am connected via wifi or through my network provider. This is a serious issuse and one that I hope blackberry will fix soon

Please use plain text.
New Contributor
margaret1953
Posts: 5
Registered: ‎04-14-2013
My Device: blacberry z10
My Carrier: optus

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US

I am experiencing the same problem. I did not receive any emails until I turned off the push button when travelling overseas . I am still trying to work out if it will continue to receive emails or if I need to constantly turn the push button on and off. With Push button off it looks as though the  balcakberry will ony sync with my server every 15 minutes. This appears to be the case whether I am connected via wifi or through my network provider. This is a serious issue and one that I hope blackberry will fix soon

Please use plain text.
New Member
swaggs
Posts: 1
Registered: ‎04-24-2013
My Device: z10
My Carrier: Telus

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US

I am having the same issue as well. The solution bpariscc suggested doesnt seem to work for everyone. Maybe this thread shouldnt be marked as solved so we can get some more information on this.

Please use plain text.
Guru I
Xandrex
Posts: 18,379
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 10.1.0.2312 / Playbook 2.1 / 8900 5.0
My Carrier: Vodafone France (SFR) & B&You

Re: BB10 automatic sync not working while roaming in US

hello swaggs,

this thread can be marked as solved, since the original poster confirms that the solution solves their issue.

I suggest you open another discussion, and in your message give a link to this thread, stating "it works for them but not for me, got any other ideas?".



The search box on top-right of this page is your true friend, and the public Knowledge Base too:
Please use plain text.