Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
Contributor
srdiecko
Posts: 22
Registered: ‎09-27-2013
My Device: Q10 SQN100-3
My Carrier: O2 Slovakia

Re: How to Reload your Blackberry10 OS

BL is blackberry link
Please use plain text.
Contributor
srdiecko
Posts: 22
Registered: ‎09-27-2013
My Device: Q10 SQN100-3
My Carrier: O2 Slovakia

Re: How to Reload your Blackberry10 OS

Every time I tried to reload the retail OS shows this "no update available" issue, however I have Just the DEV OS (10.2)
Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,490
Likes: 22,916
Solutions: 5,894
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: How to Reload your Blackberry10 OS

oh. BL - BlackBerry Link. Thanks, never heard of "BL" before.

 

Yea, that's not made the downgrade from the developer OS.

 

Do you know what was your "official retail" OS you had installed..?




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
Contributor
srdiecko
Posts: 22
Registered: ‎09-27-2013
My Device: Q10 SQN100-3
My Carrier: O2 Slovakia

Re: How to Reload your Blackberry10 OS

I am not sure, as there was an update wizard running on my Q10 before I run the DEV 10.2 upgrade.

It was 10.1.0.xxx don`t know the last part. :smileysad:

I would like to downgrade to any official lower version but I cannot find any official autoloader /as BL software reload and web upgrade doesnt work on the device/,

and then I can update to an official carrier OS, can you help?

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,490
Likes: 22,916
Solutions: 5,894
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: How to Reload your Blackberry10 OS

You can find official released versions' autoloaders here:

 

Upgrading OS10 devices using Autoloader

 

Chose the one you want.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
Contributor
srdiecko
Posts: 22
Registered: ‎09-27-2013
My Device: Q10 SQN100-3
My Carrier: O2 Slovakia

Re: How to Reload your Blackberry10 OS

Thank you, just I have tried it with the 4633 loader from this post but after installation I received the message incompatible radio image loaded on device and there was no progress, so I`ve decided to try it here.
Please use plain text.
Contributor
srdiecko
Posts: 22
Registered: ‎09-27-2013
My Device: Q10 SQN100-3
My Carrier: O2 Slovakia

Re: How to Reload your Blackberry10 OS

I havent tried 4687 because I thought it will finish with the same message - am I right?
Maybe an autoloader of lower version like 10.0.0.xxx would help, but don`t know where to find for my SQN 100-3.
Please use plain text.
Contributor
srdiecko
Posts: 22
Registered: ‎09-27-2013
My Device: Q10 SQN100-3
My Carrier: O2 Slovakia

Re: How to Reload your Blackberry10 OS

I wish I would never try the DEV 10.2 OS, just I relied on the post of developers that there isn`t problem to go bach to retail OS using BL.
Please use plain text.
Contributor
srdiecko
Posts: 22
Registered: ‎09-27-2013
My Device: Q10 SQN100-3
My Carrier: O2 Slovakia

Re: How to Reload your Blackberry10 OS

I mean “go back“, sorry
Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,490
Likes: 22,916
Solutions: 5,894
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: How to Reload your Blackberry10 OS

1. You probably are not loading the correct model autoloader.

Double check your SQN number. Use the correct autoloader file.

 

2. You can edit your posts here (rather than succession posting 3-4 in a row) by click on the message at the upper right of the post "OPTIONS" > Edit.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.