Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry Advertising Service

Reply
New Contributor
GoRg0
Posts: 3
Registered: ‎04-27-2010
My Device: Curve 8520
My Carrier: Orange PL

Ad Banner doesn't show up

Hi!

 

I've successfully registered for Advertising Service and got my APID but when I'm trying to display ad according to the example, the ad doesn't show up.

 

This is the code I've used:

 

 

import net.rim.blackberry.api.advertising.app10041.Banner;
import net.rim.device.api.ui.container.MainScreen;
public class ScreenAd extends MainScreen {
 public ScreenAd() {
 super();
        Banner bannerAd = new Banner(23372, null);            
        bannerAd.setMMASize(Banner.MMA_SIZE_MEDIUM);            
        add(bannerAd);  
 }
}
Of course the required cod file is in simulator folder.
Can someone tell me what am I doing wrong? 

 

Please use plain text.
Developer
AlexW
Posts: 93
Registered: ‎10-22-2009
My Device: Not Specified

Re: Ad Banner doesn't show up

have the same issue with the ad service. Have you found a fix for it? Currently my app shows a rectangle fading in and out for a second but no ad content.

 

Is there something else we need to do on the login section or something?

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor (Retired)
jreda
Posts: 76
Registered: ‎09-28-2009
My Device: BlackBerry Torch

Re: Ad Banner doesn't show up

[ Edited ]

Both of you are doing everything correctly unfortunately this is an issue that we've recently come across and it seems to occur predominately on the simulator. I'll post more information when I have it but in the mean time you can try running the application on a real device to test out the ad service.

Please use plain text.
Developer
AlexW
Posts: 93
Registered: ‎10-22-2009
My Device: Not Specified

Re: Ad Banner doesn't show up

I am actully experiencing this on a device and so is my friend who has the app on his device.

 

I have never once received any ad content in about 60 calls.

 

Does anything have to be set up on the vendor portal with agencies - that is all i can think of but cant see anything in the portal.

 

Regards

 

alex

Please use plain text.
New Contributor
iblackwolf
Posts: 3
Registered: ‎10-05-2010
My Device: Not Specified

Re: Ad Banner doesn't show up

Same here.

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor (Retired)
jreda
Posts: 76
Registered: ‎09-28-2009
My Device: BlackBerry Torch

Re: Ad Banner doesn't show up

Do either of you have App World installed on your device?  It appears that your APIDs are only being served ads that require App World (meaning the ads will launch App World when clicked).  If App World isn't present then no ads will be served.  This is a misconfiguration though since you should have more than just App World ads; I'm looking into it right now.

 

Please use plain text.
New Contributor
iblackwolf
Posts: 3
Registered: ‎10-05-2010
My Device: Not Specified

Re: Ad Banner doesn't show up

Yes I have App World and Browser and ... full set of software and still no Ads.

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor (Retired)
jreda
Posts: 76
Registered: ‎09-28-2009
My Device: BlackBerry Torch

Re: Ad Banner doesn't show up

What country are you testing from?  The ads available can vary from region to region.

Please use plain text.
Developer
AlexW
Posts: 93
Registered: ‎10-22-2009
My Device: Not Specified

Re: Ad Banner doesn't show up

testing from uk but my friend is in the us and problem exists for him also.

 

I also have app world installed.

 

 

Please use plain text.
Developer
emac
Posts: 83
Registered: ‎02-03-2009
My Device: 9500/9520/9800/9810
My Carrier: TMobile

Re: Ad Banner doesn't show up

[ Edited ]

I have experimented today also with the lib - and I am facing the same issue here - I do not get any content delivered...

 

In the system event log I can see (on the sim) that the browser field is using the following parameters [where I have replaced my AppId with XXXX]

 

apid=XXXX&ua=BlackBerry9550%2f5.0.0.334+Profile%2fMIDP-2.0+Configuration%2fCLDC-1.1+VendorID%2f-1&auid=459df70b1edf89f52501400e694f1ba3e6c6de63&mmisdk=1.0.0.1.b&countrycode=310&libver=1.0.0.33&aw=0&hsht=53&hswd=320

 

On my real device I just can see the following SystemEventLog entries:

 

i Banner-XXXX - Displaying contents

W net.rim.browser - No Content-type on 200

a net.rim.browser - type=null,length=0,date=1286308091000

i Banner-XXXX - Banner is is !!!!!!!! - 2

i Banner-XXXX - Banner is deduce !!!!!!!!!!!! - 1

i Banner-XXXX - Thread exiting as screen is not active

 

I use the Banner constructor with a own bitmap - so I see at least something at the top of my screen - I see also some fade in effect - but all is plain white (with my bitmap in the background)...

 

And just for the records I have AppWorld installed as well - and I am located in Germany - [which is IMHO also noticable in the URL parameter 'countrycode=310']

[FileScout] | [iMazing] | [GPSLogger II] | [Iconify] | [TOMPlayer]
Please use plain text.