Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Bold™

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-19-2011
My Device: Blackberry Bold 9900
My Carrier: Sunrise

Can't create BIS account - the bb device is not registered

Hello

I am trying to create a BIS account at https://bis.na.blackberry.com. But it says "cannot create account, this bb device is not registered with your wireless service provider..." Then i tried to register it using "advanced options - host routing table - register now" but that didnt solve the problem.

My phone is branded by swisscom. But i am using it with sunrise. Any hints on this?
I am running:

BlackBerry® Bold 9900
7.0 Bundle 2290 (v7.0.0.540, Plattform 5.0.0.694)
Retired
Posts: 4,285
Registered: ‎07-26-2010
My Device: Q10/Q5/Z10/9930/9860/9310

Re: Can't create BIS account - the bb device is not registered

Hey Matze2ooo,

 

I would suggest going to http://sunrise.blackberry.com to create a BlackBerry Internet Service account.


-ViciousFerret


 


Come follow your BlackBerry Technical Team on Twitter! @BlackBerryHelp


Be sure to click Like! for those who have helped you.

Click  Accept as Solution for posts that have solved your issue(s)!



New Contributor
Posts: 8
Registered: ‎09-09-2012
My Device: Blackberry Curve 8520
My Carrier: Sun Cellular PH

Re: Can't create BIS account - the bb device is not registered

Hi, I try creating BIS in https://www.smart.blackberry.com here's the error " cannot create account, This action canno be performed using a browser to a computer, use the email setup application on your blackberry smartphone to create an account".

When I try to setup an email account it will not work because I don't have a username and password for enterprise


Also, I tried to register my host routing table but no reply received

Retired
Posts: 4,285
Registered: ‎07-26-2010
My Device: Q10/Q5/Z10/9930/9860/9310

Re: Can't create BIS account - the bb device is not registered

Hey csabillo18,

Welcome to the BlackBerry Support Community Forums.

 

Thanks for the question.

 

Can you send me a private message with your PIN number so I can investigate this issue further?

 

Thanks.


-ViciousFerret


 


Come follow your BlackBerry Technical Team on Twitter! @BlackBerryHelp


Be sure to click Like! for those who have helped you.

Click  Accept as Solution for posts that have solved your issue(s)!



Retired
Posts: 4,285
Registered: ‎07-26-2010
My Device: Q10/Q5/Z10/9930/9860/9310

Re: Can't create BIS account - the bb device is not registered

Hey csabillo18,

Thank you for the private message.

 

After checking the PIN number you have provided, you currently do not have a BlackBerry® data plan.  This is why you're receiving that error.

 

Contact your network service provider to add a BlackBerry data plan that features email and you'll be able to create a BlackBerry®  Internet Service account.

 

Let me know if you have any more questions.

 

Cheers.


-ViciousFerret


 


Come follow your BlackBerry Technical Team on Twitter! @BlackBerryHelp


Be sure to click Like! for those who have helped you.

Click  Accept as Solution for posts that have solved your issue(s)!



New Contributor
Posts: 8
Registered: ‎09-09-2012
My Device: Blackberry Curve 8520
My Carrier: Sun Cellular PH

Re: Can't create BIS account - the bb device is not registered

Thank you for your reply. I appreciate it.  Regarding host routing table, I tried to register but no reply. Do I still need that?

Retired
Posts: 4,285
Registered: ‎07-26-2010
My Device: Q10/Q5/Z10/9930/9860/9310

Re: Can't create BIS account - the bb device is not registered

Hey csabillo18,

Once you have a BlackBerry data plan active you can go into the host routing table and perform a registration.

 

Let me know if you have any more questions.

 

Cheers.


-ViciousFerret


 


Come follow your BlackBerry Technical Team on Twitter! @BlackBerryHelp


Be sure to click Like! for those who have helped you.

Click  Accept as Solution for posts that have solved your issue(s)!