Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Curve™

Reply
New Member
MarisiaGreaves1
Posts: 1
Registered: ‎01-11-2009
My Device: Not Specified

Adding an new number to existing contact

Hi, I was trying to add a new number to an exisitng contact in my address book from the call log. One of my contacts called and I saw the new number and wanted to add to her existing profile and I am not getting the option to add the number to an existing contact. All their is to add to address book and when u click on that option it goes to adding a new contact and I don't want that, I want to add to an exisiting contact.
Please use plain text.
Developer
Posts: 5,339
Registered: ‎09-20-2008
My Device: ***
My Carrier: ***

Re: Adding an new number to existing contact

Open menu over a record in your Call log.

 

Select from menu: "Copy 12345678" (12345678 - represents a phone number).

 

After that open your Address Book on the device, select a contact. Open menu and select "Edit".

 

Set the cursor on the right place, open menu and select "Paste".

 

Save and close screen.

 

That's it.

Please use plain text.
Elite I
cathlabnurse
Posts: 6,269
Registered: ‎10-04-2008
My Device: STORM 9550 Verizon <><

Re: Adding an new number to existing contact

I love it! Thanks Tibilisoft for this short cut.  I have been using shift key and scrolling over copying, then goin to address book and finding name, edit and pasting - but I like that way too!!! You are great!!

 

And to our guest, WELCOME to the F:smileyhappy:RUms! 


:smileyhappy: :smileyhappy: Nurse-Berry :smileyhappy: :smileyhappy:
_____________________________________________________________
Follow NurseBerry08 on Twitter
Please use plain text.
Developer
Posts: 5,339
Registered: ‎09-20-2008
My Device: ***
My Carrier: ***

Re: Adding an new number to existing contact

You're welcome :smileyhappy:
Please use plain text.
New Contributor
gzx08s
Posts: 3
Registered: ‎02-14-2009
My Device: Not Specified

Re: Adding an new number to existing contact

PS: Please don't tell me to copy and paste. That's a LAME work around and not a real solution.

 

 

Blackberry should be embarrassed at having such lame functionality.

 

Here's what the phone should do:

 

Lets say I've a contact John in my adds book # 323 333 3333

that's it.

Now John calls me from his work/desk phone 444 222 1111

I'm done with my call and I see 444 222 1111 in my call log.

I should be able to 

Simply click on the name and have the option of either 
a. add as new contact
b. Append or modify existing contact.

If I select option a. I enter a new name and I'm done

If I select option b. I should

I. be able to replace an existing number (with confirmation)
ii or insert the number into an empty phone field with no confirmation.

I find it unacceptable that a $500 phone cannot do this. All my old Nokias and Sonys have been able to do this for years

Please use plain text.
New Contributor
smackberry
Posts: 3
Registered: ‎03-10-2009
My Device: Not Specified

Re: Adding an new number to existing contact

I could not agree more. The 7 + step "Work Around" is NOT a "Solution." 

 

 

Maybe I find the BB so darn frustrating because I've used other PDAs that did not have as many issues as I find with the BB.

 

Please use plain text.
Developer
xshadow
Posts: 50
Registered: ‎10-26-2008
My Device: Z10
My Carrier: MTS UKR

Re: Adding an new number to existing contact

You may use 'Add To Contact' app:

http://www.mobihand.com/product.asp?id=28446

Please use plain text.
Visitor
kamazuki
Posts: 1
Registered: ‎02-22-2011
My Device: BOLD 9780 White
My Carrier: Maxis - Malaysia

Re: Adding an new number to existing contact

thanks but that a $2.99 solution..

blackberry should include this functionality in the next update..

Please use plain text.
Wez
New Contributor
Wez
Posts: 4
Registered: ‎05-27-2010
My Device: Curve 8520
My Carrier: Vodacom

Re: Adding an new number to existing contact

Agreed, I have duplicate entries spanning my address book, as I don't need to have to copy, browse contact, edit, scroll and paste a new number. 

 

For text messages you cannot even click to copy the number, you have to highlight it.

 

This is my second BB, I am not going for a third.

 

 

 

Please use plain text.
Wez
New Contributor
Wez
Posts: 4
Registered: ‎05-27-2010
My Device: Curve 8520
My Carrier: Vodacom

Re: Adding an new number to existing contact

Hi, I am following up on this issue, as I was reminded of it, again, when trying to add a contact. 

 

Does anybody know the proper channels we can go through? Thanks :smileyhappy:

Please use plain text.