Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Curve™

Reply
New Contributor
acedia
Posts: 2
Registered: ‎01-07-2010
My Device: curve 8520
My Carrier: Digicel
Accepted Solution

Do you need a service plan to accesss internet?

I recently purchased a curve 8520 for christmas. I went through the process of setting up the wireless but when I go to Manage Connections in the home menu I'm getting a dash (-) next to the wifi connection. It is connectiiong to my wireless network at home but when I go on the browser I get "An error occurred while fetching the reqested page". Also, when I go to Host Routing Table they're not entries. The mobile network I'm using is Digicel but I'm not on any blackberry service plan. Is it that the only way I can access my wirelss at home (or anywhere for that matter) is if I join the service plan? If that's not the case, then how do I get internet access using the wifi connection?

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,374
Likes: 22,891
Solutions: 5,890
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Do you need a service plan to accesss internet?

With WiFi and no data plan, you can use the Hotspot browser to access the internet for browsing.

At Options > Advanced > Browser, set it to Hotspot. and Save.

 

You must have the BlackBerry Data Plan enabled on your account with your carrier or mobile provider, in order to get the RIM push email functions, as well as addtional BlackBerry data services such as the internet browser, Facebook for BlackBerry, BlackBerry Messenger, and much more.

So, call your carrier an inquire about having the BlackBerry Data Plan added to your account.

Good luck.

 

Otherwise, it's Hotspot browsing and that's it.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
acedia
Posts: 2
Registered: ‎01-07-2010
My Device: curve 8520
My Carrier: Digicel

Re: Do you need a service plan to accesss internet

Thank you so much for all the help. :smileyhappy:

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,374
Likes: 22,891
Solutions: 5,890
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Do you need a service plan to accesss internet

You're very welcome.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
Visitor
yai87
Posts: 1
Registered: ‎06-23-2011
My Device: blackberry storm2 9520
My Carrier: hungary3

Re: Do you need a service plan to accesss internet?

hai...

how can we know who is our carrier? because i got problem with my BB storm 9520. i already install facebook for blackberry.. but.. i cant access it.. it said "you are currently on a service plan that does not support this application. if u want to use this application, please contact your service provider to upgrade your data plan.. " .. i hope u can give an idea...

Please use plain text.
New Contributor
9035806177
Posts: 5
Registered: ‎03-01-2014
My Device: BlackBerry curve 9300
My Carrier: 919035806177

Re: Do you need a service plan to accesss internet?

how to do it in BB curve 9300 os7, der is no host brower only 

 

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,374
Likes: 22,891
Solutions: 5,890
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Do you need a service plan to accesss internet?


9035806177 wrote:

how to do it in BB curve 9300 os7, der is no host brower only 

 


what?




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.