Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Curve™

Reply
New Member
hilaryj
Posts: 2
Registered: ‎11-27-2008
My Device: Not Specified
Accepted Solution

How do I completely reset the blackberry curve, wiping it clean?

My brother-in-law gave me a hand-me-down Blackberry Curve, but we can't figure out how to do a total reset so that it erases all of his info and is a blank slate for me to start with.

 

Help?

 

Thanks!!!

 

Hilary 

Please use plain text.
Forums Veteran I
BBsingh
Posts: 1,546
Registered: ‎04-01-2008
My Device: 8120, Storm, 8200

Re: How do I completely reset the blackberry curve, wiping it clean?

options/settings -> security options -> General Settings -> push menu key and choose 'wipe handheld' 
*****************************************************************************
Click on KUDOS to appreciate our efforts and mark the thread RESOLVED if your issue is resolved.
Please use plain text.
Super Contributor
tamrock777
Posts: 257
Registered: ‎05-02-2008
My Device: BB 8530/ 5.0.0.734 OS
My Carrier: Verizon

Re: How do I completely reset the blackberry curve, wiping it clean?

To add to this, you will see your screen go blank and then an hourglass for a few minutes. Once your BB is back on, make sure you go to manage connections or turn wireless on (depending on your theme) to turn your radio back on.
~Tami~
Intellectuals solve problems; geniuses prevent them.
-- Albert Einstein
Please use plain text.
New Member
hilaryj
Posts: 2
Registered: ‎11-27-2008
My Device: Not Specified

Re: How do I completely reset the blackberry curve, wiping it clean?

Thanks for the quick responses, I really appreciate it. Follow on question...this Curve is set to have password enabled and it does not give me the option to disable. It only gives me the option (when I press the menu key) to "change password." Is there some way to do some kind of "master reset" so that all settings, including ones possibly set by his work, are wiped out? Do I need to sync it to a desktop to do that?

 

Thanks again!

Please use plain text.
Forums Veteran I
BBsingh
Posts: 1,546
Registered: ‎04-01-2008
My Device: 8120, Storm, 8200

Re: How do I completely reset the blackberry curve, wiping it clean?

you have IT policy from his work,it doesnt hurt anything if its just the password you are concerned about.

 

But here is an option to remove that it policy:

http://supportforums.blackberry.com/rim/board/message?board.id=8700&message.id=505#M505 

*****************************************************************************
Click on KUDOS to appreciate our efforts and mark the thread RESOLVED if your issue is resolved.
Please use plain text.
Trusted Contributor
porcha24
Posts: 160
Registered: ‎05-10-2011
My Device: blackberry curve 9320
My Carrier: vodafone

Re: How do I completely reset the blackberry curve, wiping it clean?

It says I won't be able to send and receive emails on my device again after I wipe it is that true?
Please use plain text.
Contributor
Chrissie24
Posts: 29
Registered: ‎08-14-2013
My Device: Blackberry Curve 9320

Re: How do I completely reset the blackberry curve, wiping it clean?

Thanks for that. I was wondering what would happen after the wipe. Have made a note of what you said and will follow it up after I have been upgraded to fibre broadband tomorrow just in case. Thanks.
Please use plain text.
Contributor
Chrissie24
Posts: 29
Registered: ‎08-14-2013
My Device: Blackberry Curve 9320

Re: How do I completely reset the blackberry curve, wiping it clean?

I would like to know this as well as i am thinking of wiping my BlackBerry Curve 9320 to get the Wi-Fi Radio to stay on.

Please use plain text.