Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Curve™

Reply
New Contributor
babyzy16
Posts: 3
Registered: ‎12-16-2012
My Device: Blackberry 8520

IM HAVING PROBLEMS WITH MY BLACKBERRY 8520

I just got my BB8520 last friday. I cant recieve and send text message. nor make and receive calls too. I have enough buffer on my account but still cant get through  it. I have tried powercycling my phone but its no help. I tried to insert my simcard to other phones such as Nokia 5800 and Samsung Corby II, it came to my surprise coz IT'S WORKING ! My BB8520 is already unlocked. It has full signal bars but  cant make and recieve calls and text. I dont know what to do .. please give me some help. Anyway my BB8520 has v5.0.0.1036 (Bundle 1682,Platform 5.2.0.104).

Please use plain text.
JSanders
Posts: 85,297
Likes: 23,047
Solutions: 5,931
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: IM HAVING PROBLEMS WITH MY BLACKBERRY 8520

On the homesceen, with the SIM cad in, what is the signal indicator you see at the top right?

On your Manage Connections screen, click on the Mobile Network, does it show Globe as the provider?




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
babyzy16
Posts: 3
Registered: ‎12-16-2012
My Device: Blackberry 8520

Re: IM HAVING PROBLEMS WITH MY BLACKBERRY 8520

Hmm On the signal indicator , I see edge , sometimes it's gprs .. And on the Manage Connections , yes it is showing Globe as the provider..

Please use plain text.
JSanders
Posts: 85,297
Likes: 23,047
Solutions: 5,931
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: IM HAVING PROBLEMS WITH MY BLACKBERRY 8520


babyzy16 wrote:

Hmm On the signal indicator , I see edge , sometimes it's gprs .. And on the Manage Connections , yes it is showing Globe as the provider..


"edge" and "gprs" in lower case indicate you are not connected to the BIS BlackBerry Data Network.

 

Upper case all caps EDGE and GRPS indicate you are connected.

 

DO NOT "powercycle" your BlackBerry, Do a simple reboot on the BlackBerry in this manner: With the BlackBerry device POWERED ON, remove the battery for a minute, and then reinsert the battery to reboot. A reboot in this manner is prescribed for most glitches and operating system errors, and you will lose no data on the device doing this.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
babyzy16
Posts: 3
Registered: ‎12-16-2012
My Device: Blackberry 8520

Re: IM HAVING PROBLEMS WITH MY BLACKBERRY 8520

I've done the "rebooting process".. still no help .. :smileysad:

Please use plain text.
JSanders
Posts: 85,297
Likes: 23,047
Solutions: 5,931
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: IM HAVING PROBLEMS WITH MY BLACKBERRY 8520

Do you have a BlackBerry Data Plan enabled on your account with your carrier or mobile provider?

You must, in order to get the RIM push email functions you are looking for, as well as additional BlackBerry data services such as the internet browser, Facebook for BlackBerry, BlackBerry Messenger, and much more.

So, call your carrier and inquire about having the BlackBerry Data Plan added to your account.

Good luck.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.