Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Curve™

Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-23-2013
My Device: Curve 8520
My Carrier: Globe Philippines
Accepted Solution

curve 8520 won't load and cannot go on safe mode. help!

hi. i own a blackberry curve 8520. with a version 5 OS. a couple of days back, my blackberry just stopped working. i tried to restart it with a hard reset (removing the battery for around 5 minutes or so) but the loading bar gets stuck at around two-thirds of the way. i read online that i should try to go on safe mode by pressing the escape/arrow-back button when i reset it, i tried to, but for some reason, it is not working. it is still stuck two-thirds of the way and not responding. someone advised me to connect it by cable to a laptop/pc. i did. but since it is not turned 'on' the laptop/pc wont recognize the device. i tried all of the above several times by now, but nothing seems to work. help!

Elite II
Posts: 7,973
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: curve 8520 won't load and cannot go on safe mode. help!

Hi Aquileon

 

Welcome to BlackBerry Support Forums

 

 

As your device is not recognized or detecting , then you may try the application loader to force the detection to load the OS , but this method will delete all data within your device , If you have a backup or using BlackBerry Protect your restore your data back. For help refer to this Knowledge Base :

 

 KB10144  : How to force the detection of the BlackBerry smartphone using Application Loader

 

Please try it and let us know.

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-23-2013
My Device: Curve 8520
My Carrier: Globe Philippines

Re: curve 8520 won't load and cannot go on safe mode. help!

hi prince2012!

 

thanks for the welcome AND the prompt response. I'm sorry for replying just now.

 

After reading your suggestions, i decided to try them. but i first charged the phone again (though the battery was still charged at about 70%) because i was doing something else. after about 45 minutes, lo and behold, the phone turned on. and everything seemed fine and working. lolz.

 

i have no idea what happened. as a precaution i deleted my unused apps.

 

i'm still saving your instructions, just in case.

 

again, THANKS!  ^_^

Highlighted
Elite II
Posts: 7,973
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: curve 8520 won't load and cannot go on safe mode. help!

Hello AquiLeon

 

 

I am really happy to know that your device is working and you don't have to perform those harsh steps Smiley Happy 

 

 

So enjoy your BlackBerry® and please always do your device backup at regular interval , just incase you may need . You can refer to this Article for help : How To Backup Your BlackBerry.

 

 

Take Care Smiley Happy

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎07-26-2012
My Device: blackberry curve
My Carrier: vodacom

Re: curve 8520 won't load and cannot go on safe mode. help!

I also have a rebooting problem with my curve 8520. It also gets stuck 2/3 of the rebooting screen. It doesnt want to start in safe mode and i also did the force detection on laptop but it still does the same
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎07-26-2012
My Device: blackberry curve
My Carrier: vodacom

Re: curve 8520 won't load and cannot go on safe mode. help!

I also have a rebooting problem with my curve 8520. It also gets stuck 2/3 of the rebooting screen. It doesnt want to start in safe mode and i also did the force detection on laptop but it still does the same. Please help i need to get this phone fixed