Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Curve™

Reply
New Contributor
naba79
Posts: 7
Registered: ‎06-02-2013
My Device: curve 9300
My Carrier: o2

email

Im a little confused are blackberry id and blackberry email details the same as I can't seem to set up my email on my new blackberry: No: thanks for any answers in advance 

Please use plain text.
Elite II
prince2012
Posts: 7,960
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: email

Hello naba79

 

Welcome to BlackBerry Support Forums

 

 

Please check those Article from Knowledge Base to clear your confusion :

 

KB23716 : What is a BlackBerry ID

 

KB02189 : How to add / attach / integrate / email addresses with a BlackBerry smartphone on the BlackBerry Internet Service

 

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
Please use plain text.
New Contributor
naba79
Posts: 7
Registered: ‎06-02-2013
My Device: curve 9300
My Carrier: o2

Re: email

thanks, dont know what im doing wrong, cause im doing what it says but its telling me the username is invalid and must be at least 4 characters, which it is because its my email address.

Please use plain text.
Elite II
prince2012
Posts: 7,960
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: email

Hello naba79

 

 

Do you have an active BlackBerry Data Plan / BIS  on your account from your Carrier O2 .

 

Your device is Used device or a new one .

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
Please use plain text.
New Contributor
naba79
Posts: 7
Registered: ‎06-02-2013
My Device: curve 9300
My Carrier: o2

Re: email

yeah i was having trouble with it on my other blackberry but i thought it was just cause there was no sim in it, the blackberry im now using is a used one it was on vodaphone but has been unlocked.

Please use plain text.
Elite II
prince2012
Posts: 7,960
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: email


naba79 wrote:

yeah i was having trouble with it on my other blackberry but i thought it was just cause there was no sim in it,


naba, use a SIM in which you have an active BIS subscribtion from your Carrier .

 

 


naba79 wrote:

the blackberry im now using is a used one it was on vodaphone but has been unlocked.


After purchasing that used device have you reset it to factory setting before using ?

 

 

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
Please use plain text.
New Contributor
naba79
Posts: 7
Registered: ‎06-02-2013
My Device: curve 9300
My Carrier: o2

Re: email

no but the person i got it from said they had :No:

Please use plain text.
Elite II
prince2012
Posts: 7,960
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: email


naba79 wrote:

no but the person i got it from said they had :No:


Hey what you status Now ? Are you still having the problem ?

 

As I asked are you using a SIM card in which you have an active BlackBerry Data Plan / BIS from your Carrier O2 ?

 

On Manage Connection > Service Status > BlackBerry Internet Service = what is the ststus now ?

 

Please confirm it first .

 

 

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
Please use plain text.
New Contributor
naba79
Posts: 7
Registered: ‎06-02-2013
My Device: curve 9300
My Carrier: o2

Re: email

it says data services on but for mobile network it says none.
Please use plain text.
Elite II
prince2012
Posts: 7,960
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: email

 

 

Then first you should call or contact your Network Service Provider O2 to know if your SIM is properly configured with a Specific  Data Plan or BIS which alllow those features on your device .

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
Please use plain text.