Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Device software

Reply
New Contributor
jimz72
Posts: 5
Registered: ‎11-20-2008
My Device: Not Specified
Accepted Solution

trouble changing platform

I had a pearl with ATT, I bought a Curve from a friend with tmobile. I got sim, BIS, everything working fine. But the device software is still tmobile. When I try to replace handheld version using application loader it does not show handheld software in current config therefore I cannot replace it with att so tmobile splash screen changes to correct carrier. Jim
Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,410
Likes: 22,907
Solutions: 5,893
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: trouble changing platform

Greetings, and welcome to the BlackBerry.com Support Forums.

 

You cannot change the startup splash screen on the BB, it is burned in to the ROM and cannot be changed, no matter what OS you load onto the device, be it from AT&T, or whomever.

 

It is there to stay. 




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
jimz72
Posts: 5
Registered: ‎11-20-2008
My Device: Not Specified

Re: trouble changing platform

Any ideas about the application loader not recognizing the current platform
Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,410
Likes: 22,907
Solutions: 5,893
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: trouble changing platform

What OS (list the filename in your response and where you obtained it) are you attempting to load?

 

So it is a TMobile device?




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
jimz72
Posts: 5
Registered: ‎11-20-2008
My Device: Not Specified

Re: trouble changing platform

My current OS is 4.4.4.180  Platform 2.5.0.36

 

I think I have the most current one, but I am concerned why i cant update if I need to especially if and when 4.5 is available for my phone if the current version doesnt show up in app loader...

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,410
Likes: 22,907
Solutions: 5,893
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: trouble changing platform


jimz72 wrote:

My current OS is 4.4.4.180 


That is not correct.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
jimz72
Posts: 5
Registered: ‎11-20-2008
My Device: Not Specified

Re: trouble changing platform

Sorry for the typo's, It's too early....

 

v4.2.2.180

Platform  2.5.0.36

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,410
Likes: 22,907
Solutions: 5,893
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: trouble changing platform

1. It appears you have already resolved this thread with your answer above.

 

2. I asked what handheld OS were you attempting to load to the device, you responded with the current OS on the handheld.

 

It is difficult to help (and I am willing) if you don't help me.

 

So... let's start fresh (and you might want to UNclick this thread as resolved UNTIL it is so)... 

 

A. How are you attempting to upgrade the OS, what method? 

B. Have you downloaded an OS file?

C. From where?

C. What is the exact name of the file?




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
jimz72
Posts: 5
Registered: ‎11-20-2008
My Device: Not Specified

Re: trouble changing platform

OK here goes....As described earlier, I am not concerned what my current version is and do not need nor am I attempting to upgrade at this time. My concern as described, is that when I attach my device and start Desktop manager, when I select application loader and I reads the current config/installed apps, It does not show the current handheld software. It has been my experience with my previous Blackberry models that to upgrade the device software  I remove the old version then load the new one (through app loader) which will (when I desire to upgrade) be hard to do if it is not even showing up as installed.

 

Your Questions:

A. Not attempting to upgrade, but when I do through App Loader

B. No have not downloaded new OS, not desiring to upgrade at this time since I think I have most current til 4.5 is    released for ATT for Curve

C. N/A

D. N/A

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,410
Likes: 22,907
Solutions: 5,893
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: trouble changing platform

Oh, well, none of that was clear to me, since from your several statements, you want App Loader to note the current handheld OS on your device. If THAT (the current handheld OS) is not download and installed to your PC, then App Loader won't see it in Desktop Manager.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.