Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
Highlighted
Developer
Posts: 86
Registered: ‎06-05-2009
My Device: Bold 9900 7.1
My Carrier: T-Mobile Germany

Error in Policy Service: failed to load the XML data required

Hello,

 

I have got the following problem, which is hard to describe, so I will start at the beginning:

First problem was that in Blackberry Manager I cannot access the section for MDIS, because I am asked for SSL-Certificate. I tried to install it, but soon realized that my MDIS-Service was not running.

When trying to start it, it is shut down immediately without error message. The MDSS-Log does not say anything useful. Only the Controller-Log says this:

 

[30000] (04/13 14:00:33.793):{0x9AC} MDS Services 'local' started
[30000] (04/13 14:00:33.793):{0x9AC} MDS Services state: Starting, PID=7296
[30000] (04/13 14:00:35.917):{0x9AC} MDS Services state: Stopped, PID=0
[30000] (04/13 14:00:35.917):{0x9AC} Found unexpectedly terminated MDS Services 'local'

 

(Of course I tried restarting the server...)

 

The windows (windows Server 2003 SP2) event log does not say anything about MDIS.

Instead I can find error messages, which have been thrown by the policy service:

EventID: 20000:

SBBuilder:Smiley Very HappyetermineContentID - Error during processing XML for content ID[HR = 80004003, CD = 0, DESC = None

 

EventID 10000:

TableInfoHandler::CreateServiceBookMapping - failed to load the XML data required

 

EventID 20000:

SCS::InitializeSystem - ITAdminQueue HealthCheck found issues

 

Here is what the POLC says:

[40000] (04/13 13:58:28.891):{0x1870} SCS::LogPolicyConfig - m_bDisableUserWithUnappliedITPolicy False, m_nDisableUserTimeLimit 432000 seconds, Server security settings are set to Primary BES
[30000] (04/13 13:58:28.891):{0x1870} CreateXMLSBServerCapabilities - Generating XML-SB server capabilities
[20000] (04/13 13:58:28.922):{0x1870} SBBuilder:Smiley Very HappyetermineContentID - Error during processing XML for content ID[HR = 80004003, CD = 0, DESC = None
[10000] (04/13 13:58:28.922):{0x1870} TableInfoHandler::CreateServiceBookMapping - failed to load the XML data required
[40000] (04/13 13:58:28.922):{0x1870} SCS::CheckForSharedGroupingNumbers - Grouping number 0 is being used by 15 users.
[20000] (04/13 13:58:28.922):{0x1870} SCS::InitializeSystem - ITAdminQueue HealthCheck found issues
[30000] (04/13 13:58:28.922):{0x1870} SCS::InitializeSystem - Starting Database

 

For info:

The BES is 4.1.5.24 for Domino (7.0.2 FP2) on a Windows Server 2003 SP2 within a Virtual Machine

 

I am out of ideas. I have been searching for those error messages but got no hits.

 

Where can I look?

 

Thanks,

 

Manuel