Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
Contributor
gagp
Posts: 13
Registered: ‎09-18-2008
My Device: Not Specified
Accepted Solution

New users activation issue

Hi.

 

I can't activate (even reactivate) any user anymore.

 

  • On the device I get "The server is not responding.  Please contact your System Administrator".
  • On the server (MAGT log) I get "Ignored - let other server/desktop do it"

 

Handeld still can make/receive phone calls.

Tried on different handelds.

Not a licence issue.

Not a full mailbox issue.

Not a Desktop Manager installation issue (not installed by user). 

Others users' handhelds still working fine.

 

Thanking you in advance

Please use plain text.
BlackBerry Technical Advisor
FaceMan
Posts: 212
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Not Specified

Re: New users activation issue

Can you post a little more from the logs to see what is going on? In the logs, we should bee see an OTAKEYGEN request coming in from the device...curious to see if thatrequest is being processed.

 

You mentioned that you were unable to activate or reactivate...are any users on the BES currenlty running? 

 

Please use plain text.
Contributor
gagp
Posts: 13
Registered: ‎09-18-2008
My Device: Not Specified

Re: New users activation issue

Well, we finally found the reason why:  Problem was with our Barracuda Spam Firewall.  By now adding/permitting etp.na.blackberry.net emails, wireless activation is now working... :smileyvery-happy: Don't know why 'cause until now wireless activation was working without this specific permission on our Barracuda... :smileyindifferent:

 

Thanks anyway!

Please use plain text.