Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
New Contributor
Buster1975
Posts: 6
Registered: ‎06-18-2009
My Device: Not Specified
Accepted Solution

Upgrading to Enterprise

Hi,

 

We have a client who is currently running the proffesional version on their exchange server.  They have now hit the 30 user limit so we need to upgrade to Enterise.  The only reason the upgrade is required is to unlock the user limit but it looks like we need to move it to a new server (unless someone can tell me otherwise).  The issue with this is that I was only provided with a link to download the upgrade and not the full product and can't find anywhere to download the full version from.  the client has also misplaced their original installation disks so I can't just install that and then the update.

 

The questions a am really asking is:

 

Do I really need to move it to another server?

Where can I download the full version from and will this work?

 

Thanks

Please use plain text.
Forums Veteran I
bbhorrigan
Posts: 2,036
Registered: ‎12-04-2008
My Device: 8900

Re: Upgrading to Enterprise

1. That is what I would do, I move would it to another server.

2.  https://www.blackberry.com/eBES/trialOrderEntryForm.do;jsessionid=k1zjjp6EeJZYXaU-H0qGJA**

 

Sign up for a free trial, you'll get an email in about 5 minutes, just follow the links and download the files.

******************************************************************


If someone helped you give them kudos. Research all info!
Please use plain text.
New Contributor
Buster1975
Posts: 6
Registered: ‎06-18-2009
My Device: Not Specified

Re: Upgrading to Enterprise

It's asking for a username and password to login, where do I go to get an account?

 

How long does it usually take to move the server?

 

Do I have to down the current server first?

 

Thanks

Please use plain text.
New Contributor
Buster1975
Posts: 6
Registered: ‎06-18-2009
My Device: Not Specified

Re: Upgrading to Enterprise

Hi,

 

I figured out where to get it from.  Will the upgrade key I have work with this version?

Please use plain text.
Forums Veteran II
AndyDufresne
Posts: 2,744
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Bold

Re: Upgrading to Enterprise

I'm assuming you're using Exchange 2003? Upgrading to what version of BES?
------------------------------
If you've found a solution through a post; please mark it as a solution.
If someone's was particularly helpful, give them kudo's!.


Get busy living, or get busy dying.

http://blog.port3101.org/hdawg/
Please use plain text.
New Contributor
Buster1975
Posts: 6
Registered: ‎06-18-2009
My Device: Not Specified

Re: Upgrading to Enterprise

Hi,

 

Yes we are using Exchange 2003 and upgrading to version 4.1.6.

Please use plain text.
Forums Veteran II
AndyDufresne
Posts: 2,744
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Bold

Re: Upgrading to Enterprise

while it isn't supported you could install full BES on the Exchange server.  If you've paid for the upgrade license you should be able to call T-Support and explain your scenario.  I would think they would provide you the full download so that you can stay officially supported and install the upgraded version purchased on a remote server.
------------------------------
If you've found a solution through a post; please mark it as a solution.
If someone's was particularly helpful, give them kudo's!.


Get busy living, or get busy dying.

http://blog.port3101.org/hdawg/
Please use plain text.
New Contributor
Buster1975
Posts: 6
Registered: ‎06-18-2009
My Device: Not Specified

Re: Upgrading to Enterprise

Do you know why it is not supported?  It is my preference to just upgrade it where it is but I don't want to leave them without a Blackberry server for any longer than I have to.

 

Is it a simple process to upgrade and do you have to reboot the server?

Please use plain text.
Forums Veteran II
AndyDufresne
Posts: 2,744
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Bold

Re: Upgrading to Enterprise


Buster1975 wrote:

Do you know why it is not supported?  It is my preference to just upgrade it where it is but I don't want to leave them without a Blackberry server for any longer than I have to.

 

Is it a simple process to upgrade and do you have to reboot the server?


 

BES isn't meant to be installed on a mail server.  BPS, with its user limit is configured so that it cant tax the server too much.  BES on the other hand doesn't have that user limit and it could in theory get out of control.  Plus ... BES has some more functionality over BPS: http://na.blackberry.com/eng/services/professional/#tab_tab_compare

 

Will it work, most likely yes.  Have I done this successfully before, yes.  Would I recommend it in most cases, no.  I'm not a fan of putting someone into a scenario that isn't officially supported by the vendor ... even if I'm supporting them primarily.

 

That said, it is a simple in-place upgrade.

------------------------------
If you've found a solution through a post; please mark it as a solution.
If someone's was particularly helpful, give them kudo's!.


Get busy living, or get busy dying.

http://blog.port3101.org/hdawg/
Please use plain text.
New Contributor
Buster1975
Posts: 6
Registered: ‎06-18-2009
My Device: Not Specified

Re: Upgrading to Enterprise

Thanks, I have just upgraded it and all is working although I am going to suggest they move it to its own server.
Please use plain text.