Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
Contributor
fred9777
Posts: 33
Registered: ‎01-19-2009
My Device: Not Specified
Accepted Solution

BES Express mailstore service error 5406

Setup:

One ESXi host running 2 VMs

- 1 SBS 2011 (Exchange 2010)

- 1 Windows 2003 STD member server

 

I've installed the BES express (5.0.3) on the Win2003 server and no problems detected during setup. I simply can't access the AD to add users. The Blackberry Mailstore service won't start, generating error code 5406. I've re-created the MAPI profile without any problems; the BESadmin user is resolved. All Exchange management Shell commands have been applied successfully. Microsoft Messaging API and Collaboration Data Objects 1.2.1 has been installed.

 

Is there a way to fix that or I need to install my BES Express on the SBS 2011?

 

Thanks for your time on this

 

Fred

 

 

Please use plain text.
Contributor
fred9777
Posts: 33
Registered: ‎01-19-2009
My Device: Not Specified

Re: BES Express mailstore service error 5406

FYI, I reinstalled the BES on the SBS 2011 with local administration login (not Active Directory) and it seems to be working. I've lost 10 hours working on this (including browsing the web to get support...) ....Apples taste so good these days...... Even though I didn't get a single reply on this thread, I would like to thank the 45 people who took time to read my post.
Please use plain text.
New Member
gpereze
Posts: 2
Registered: ‎09-26-2011
My Device: torch
My Carrier: claro

Re: BES Express mailstore service error 5406

Hi, im having the same problem, hope that reistalling solves it.

 

Thanks for your post

 

Gperez

Please use plain text.
Contributor
fred9777
Posts: 33
Registered: ‎01-19-2009
My Device: Not Specified

Re: BES Express mailstore service error 5406

Yes, it worked for me.

Please use plain text.
New Member
gpereze
Posts: 2
Registered: ‎09-26-2011
My Device: torch
My Carrier: claro

Re: BES Express mailstore service error 5406

I have managed to solve that problem by changing the user permission on the start session tab on services.

 

What isnt working is my administration console, anyone. Web desktop and administration console

 

Any Ideas?

Please use plain text.
Contributor
fred9777
Posts: 33
Registered: ‎01-19-2009
My Device: Not Specified

Re: BES Express mailstore service error 5406

Seriously, I have no idea and I prefer not to spend more time on this...I've already lost too much :smileywink:

 

Good luck!

 

Please use plain text.