Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
New Contributor
miginc
Posts: 3
Registered: ‎08-14-2008
My Device: Not Specified

New Enterprise Activation

I have an existing BEP Server with 1 account.  I have just purchased a new BB.  I have installed the new CAL in the BEP Licensing.

 

On the new BB the Enterprise Activation hangs.

 

Help!

 

[40000] (08/14 08:25:31.968):{0x1A20} [BIPP] Send data, Tag=3710
[40000] (08/14 08:25:31.968):{0xEF0} {user@domain.com} Generating AES256 key
[40000] (08/14 08:25:31.968):{0xC9C} [BIPP] Received status DELIVERED, Tag=3710
[41079] (08/14 08:25:32.000):{0xEF0} {user@domain.com} PagerImp::smileyfrustrated:aveChanges: changed items = 54, 70, 74, 85 Size = 191
[40000] (08/14 08:25:32.000):{0xEF0} *** OTAKEYGEN *** sending KEY_ACCEPT transID = 1542879544
[40583] (08/14 08:25:32.000):{0xEF0} {user@domain.com} Sending packet to device, Size=250, Tag=3711, TransactionId=-928765019
[40279] (08/14 08:25:32.000):{0xEF0} {user@domain.com} SubmitToRelaySendQ, Tag=3711
[40000] (08/14 08:25:32.000):{0x1A20} [BIPP] Send data, Tag=3711
[40279] (08/14 08:25:32.000):{0xEF0} {user@domain.com} SubmitToRelaySendQ, Tag=-1977582025
[40000] (08/14 08:25:32.000):{0x1864} {user@domain.com} FindDeviceSendTransaction: transaction not found in current device send list, Tag=3709
[40000] (08/14 08:25:32.000):{0xEF0} {user@domain.com} FindDeviceSendTransaction: transaction not found in current device send list, Tag=3708
[40000] (08/14 08:25:32.000):{0x1864} {user@domain.com} FindDeviceSendTransaction: transaction not found in current device send list, Tag=3710
[40000] (08/14 08:25:32.000):{0x1A20} [BIPP] Send status DATA_ACCEPTED, Tag=-1977582025
[40239] (08/14 08:25:32.015):{0x1864} {user@domain.com} Still handled by desktop
[30160] (08/14 08:25:32.015):{0x1864} {user@domain.com} GetDeviceId() did not return a PIN, PIN currently is not set for this user.
[40371] (08/14 08:25:32.015):{0x1864} {user@domain.com} UserControl::HandleDatabaseChange - CalSyncState is empty
[40442] (08/14 08:25:32.015):{0x1864} User settings: email=user@domain.com, routing=user@domain.com, service=, device=, calendar=0, MDS=1, userOTAFM=0, incradle=0, SMIME=0, sentItems=1, dir=kathie, server=MAIL
[40000] (08/14 08:25:32.046):{0xC9C} [BIPP] Received status FAILED, Tag=3711
[40000] (08/14 08:25:32.046):{0x1864} {user@domain.com} FindDeviceSendTransaction: transaction not found in current device send list, Tag=3711
[40239] (08/14 08:25:52.421):{0xEF0} {user@domain.com} Still handled by desktop
[30160] (08/14 08:25:52.421):{0xEF0} {user@domain.com} GetDeviceId() did not return a PIN, PIN currently is not set for this user.
[40371] (08/14 08:25:52.421):{0xEF0} {user@domain.com} UserControl::HandleDatabaseChange - CalSyncState is empty
[40442] (08/14 08:25:52.421):{0xEF0} User settings: email=user@domain.com, routing=user@domain.com, service=, device=, calendar=0, MDS=1, userOTAFM=0, incradle=0, SMIME=0, sentItems=1, dir=kathie, server=MAIL
[30181] (08/14 08:26:02.343):{0x1B38} Performing system health check (BlackBerry Mailbox Agent 1 - BESX Version 4.1.4.40)
[40360] (08/14 08:26:02.343):{0x1B38} [BIPPa] Health: QSize=0, intMap=0
[40239] (08/14 08:26:02.906):{0xEF0} {user@domain.com} Still handled by desktop
[30160] (08/14 08:26:02.906):{0xEF0} {user@domain.com} GetDeviceId() did not return a PIN, PIN currently is not set for this user.
[40371] (08/14 08:26:02.906):{0xEF0} {user@domain.com} UserControl::HandleDatabaseChange - CalSyncState is empty
[40442] (08/14 08:26:02.906):{0xEF0} User settings: email=user@domain.com, routing=user@domain.com, service=, device=, calendar=0, MDS=1, userOTAFM=0, incradle=0, SMIME=0, sentItems=1, dir=kathie, server=MAIL

 

 

 

Forums Veteran II
AndyDufresne
Posts: 2,744
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Bold

Re: New Enterprise Activation

Have you reviewed the thread on Troubleshooting Enterprise Activations?

 

What is displayed on the HH?  How far does the EA go?

------------------------------
If you've found a solution through a post; please mark it as a solution.
If someone's was particularly helpful, give them kudo's!.


Get busy living, or get busy dying.

http://blog.port3101.org/hdawg/
New Contributor
miginc
Posts: 3
Registered: ‎08-14-2008
My Device: Not Specified

Re: New Enterprise Activation

The HH just stays at Activating and will eventually time out.  It will eventually give me the generic contact system admin, etc...

 

 

Forums Veteran II
AndyDufresne
Posts: 2,744
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Bold

Re: New Enterprise Activation

Ok, does the users mailbox receive an email message with an etp.dat file attached?

 

Does the HH have an Enterprise Data Plan?

 

Please review this: KB13852 - Identifying and troubleshooting enterprise activation issues

------------------------------
If you've found a solution through a post; please mark it as a solution.
If someone's was particularly helpful, give them kudo's!.


Get busy living, or get busy dying.

http://blog.port3101.org/hdawg/
New Contributor
miginc
Posts: 3
Registered: ‎08-14-2008
My Device: Not Specified

Re: New Enterprise Activation

Nothing arrives in the users email box with the ept.dat file. Yes on the Enterprize plan. I just confirmed with Sprint. When I send a password from the BB Manager, it arrives to the user. Pete
Forums Veteran II
AndyDufresne
Posts: 2,744
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Bold

Re: New Enterprise Activation

Can you send a PIN message to the device from another BB?

 

Is it possible that the message is being filtered by a spam filter?

------------------------------
If you've found a solution through a post; please mark it as a solution.
If someone's was particularly helpful, give them kudo's!.


Get busy living, or get busy dying.

http://blog.port3101.org/hdawg/
New Contributor
VertexRoy
Posts: 6
Registered: ‎09-03-2008
My Device: Not Specified

Re: New Enterprise Activation

I am having this issue as well.  I get the message in the mailbox, but it is never processed.  All of the permissions are set correctly on the BESAdmin account.

It looks as though the phone may have been plugged into the Desktop Manager at one point...will that affect the activation with a Professional server?

 

Thanks for any help!

New Contributor
VertexRoy
Posts: 6
Registered: ‎09-03-2008
My Device: Not Specified

Re: New Enterprise Activation

Got it!  Nevermind.

My account permissions were not propagated down to the IS.

 

Thanks!