Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-12-2013
My Device: Bold
My Carrier: Verizon
Accepted Solution

BES 10.1 SRP and CAL Trade Up

[ Edited ]

I have a BES 5.02 server with 6 users and 105 CALs.  We used to have 85 users.  I choose not to upgrade and just do a new install of BES 10.1 and I do not intend to manage 5.02 with the 10.1 version. 

 

I installed BES 10.1 and based on suggestions I read, I registered for the trial.  So I installed and activated the trial with the trial SRP and licenses.  Now I have Traded UP 10 of the CALs.  In the Blackberry Account Center, I received a license for my 10 CALs.  I also received a new 10.1 SRP ID and license key.  Do I have to switch to this SRP and license key to be able to keep the server functional?

 

Thanks for any help.

Contributor
Posts: 14
Registered: ‎01-21-2009
My Device: Z10 + Q10 + BB Bold + Android
My Carrier: O2

Re: BES 10.1 SRP and CAL Trade Up

Hi Vavery

 

Does the SRP ID starts from "S" or "T" ?

 

S = Permanent
T = Temporary

 

CAL's should continue work. The trade up offer is ending on 31rst Dec 2013

 

Regards
Singh

If your issue is resolved, put a checkmark in the green box that contains the resolution.OR
If that information was really helpful - Give it a Kudos..
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-12-2013
My Device: Bold
My Carrier: Verizon

Re: BES 10.1 SRP and CAL Trade Up

The SRP I received with the Trial starts with an S, the SRP I received when I traded up the CALs also included a new SRP that started with an S.  So from what you're saying I should not need to switch to the new SRP?

 

Thanks

Guru III
Posts: 31,273
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook, BlackBerry Wireless Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: BES 10.1 SRP and CAL Trade Up

BES 10 has a perm SRP and only the CALs are temporary.

 

Use the SRP that came with the CALs as they are tied to it.

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V


New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎09-06-2013
My Device: 9700,Z10
My Carrier: O2

Re: BES 10.1 SRP and CAL Trade Up

hi vavery..i am in the same boat...what did u do ?did you change the SRP ID that came with the trial version to the SRP ID that came with Trade-up program???

 

 

New Developer
Posts: 105
Registered: ‎08-24-2013
My Device: BlackBerry Z10 | BlackBerry Dev Alpha B | BlackBerry PlayBook 32GB | BlackBerry Z10 Limited Edition
My Carrier: Not Provided

Re: BES 10.1 SRP and CAL Trade Up

i also had a similar problem
--
Hit Like if you appreciate this :smileyhappy:
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎09-06-2013
My Device: 9700,Z10
My Carrier: O2

Re: BES 10.1 SRP and CAL Trade Up

hi pranayshirolkar ,

so what did you do ..were you to chnage the SRP ID?..if so can you please give me some more info on how did you achive ...i am in a confused state...
PS:- RIM I wish you could have made this a bit more simpler :smileysad:....
 
 
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-12-2013
My Device: Bold
My Carrier: Verizon

Re: BES 10.1 SRP and CAL Trade Up

I went ahead and switched to the SRP that came with the upgraded CALs,  See KB04744

 

http://btsc.webapps.blackberry.com/btsc/viewdocument.do;jsessionid=281CA13DE8D08F45DF5E095195EECB3A?...

 

I still only have 1 user, so I'd see if anyone else has been working fine since the change or SRP.  So far I've had no issues.