Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎09-20-2013
My Device: blackberry bold 9700

BES 10 Could not connect to Active Directory

Hi,

Anyone of you having this problem? Where i have installed BES 10, trial version on Windows server 2008 R2, and when i want it to connect to the AD, its not working.

I did follow the steps on doing this :

1. In the BlackBerry Administration Service, on the BlackBerry solution management menu, expand Microsoft Active
Directory integration.
2. Click Manage Microsoft Active Directory access.
3. Click the Microsoft Active Directory name you want to change.
4. On the Microsoft Active Directory access tab, click Edit access settings.
5. In the Microsoft Active Directory access information section, you can change the name of the Microsoft Active
Directory instance.
6. In the Microsoft Active Directory login information section, in the User name field, type the name of the Microsoft
Active Directory account that has permission to access the user containers and read the user objects that are stored
in the global catalog servers that are in the resource forest.
7. In the Password and Confirm password fields, type the password for the Microsoft Active Directory account.
8. In the User domain field, type the name of the Windows domain that is a part of the resource forest.


But, still i am not able to login with Active Directory account. Appreciate if anyone can give me any clue on this.

THANKS ALOT !

Contributor
Posts: 39
Registered: ‎09-08-2009
My Device: Not Specified

Re: BES 10 Could not connect to Active Directory

Hi

 

do you have used the right syntax?

 

domain\username

LDAP://domaincontroller?

 

Firewallproblem?

 

Do you have an error message?

Contributor
Posts: 11
Registered: ‎09-20-2013
My Device: blackberry bold 9700

Re: BES 10 Could not connect to Active Directory

Hi thanks,

 

I have solved this issue from added the default domain under the AD section.

 

Thanks !!

New Member
Posts: 1
Registered: ‎05-08-2014
My Device: curve

Re: BES 10 Could not connect to Active Directory

Hi Bryan,

 

Can you please tell me where did you added default domain?

 

I am also facing same issue... Really appreciate your help. 

 

Regards,

Sameer