Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-02-2009
My Device: Not Specified

BES 5.0 error when trying to assign Blackberry Device

[ Edited ]

I am trying to assign an acient black berry 7250 to a user.

The device is recognized the that BAS, and when I select the user and click on Assign, the screan on the black berry flashes the communication animation of couple of times. Then the BAS returns with the following error,

The BlackBerry Administration Service was unable to retrieve specific device attributes from the device that is connected to your computer.


Are these ancient devices still supported?

Do you have any insight on this?

 

Edit:  Correction the phone is an 8703,   but I do have an 7250 that will be assigned as well.

Thank You,

D

Message Edited by ChaosEnvy on 06-02-2009 01:26 PM
Forums Veteran II
Posts: 2,744
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Bold

Re: BES 5.0 error when trying to assign Blackberry Device

The ancient devices are still supported.  Have you been able to get this to work with newer devices?
------------------------------
If you've found a solution through a post; please mark it as a solution.
If someone's was particularly helpful, give them kudo's!.


Get busy living, or get busy dying.

http://blog.port3101.org/hdawg/
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-02-2009
My Device: Not Specified

Re: BES 5.0 error when trying to assign Blackberry Device

Same error regardless of which device I use.   We don't have too many newer models here. Mostly 8700 series.

 

D

 

 

Forums Advisor III
Posts: 1,078
Registered: ‎05-26-2008
My Device: 8300

Re: BES 5.0 error when trying to assign Blackberry Device

Hi,

 

I think you are referring to SDR316602 listed in here:

http://www.blackberry.com/btsc/microsites/search.do?cmd=displayKC&docType=kc&externalId=http--nablac...

 

Issue is resolved in 5.0 MR1



Checked out my Blackberry FAQ's and Links to Needed Articles here
http://darkeen.homelinux.com/index.php/Blackberryfaq
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-11-2008
My Device: Not Specified

Re: BES 5.0 error when trying to assign Blackberry Device

The same problem with BES5 (MR1) and Exchange 2003. (tested with 8700 and 9500)

 

 

The follwing errors are observed in BAS log:

 

(07/22 19:09:04:953):{http-SAASBES.SAASBG.COM%2F10.0.0.211-443-1} [com.rim.bes.bas.commands.securitymanager.SecurityLogin] [INFO] [BBAS-1006] {unknown} Logged in user admin

(07/22 19:10:22:140):{http-SAASBES.SAASBG.COM%2F10.0.0.211-443-2} [com.rim.bes.bas.besutilityaccess.DeviceActivatorUtilities] [WARN] [BBAS-2008] {u=1, uc=-1, o=0, t=2460} beginWirelineDeviceActivation could not complete due to exception:  com.rim.bes.bas.besutilityaccess.DeviceActivationJNIException: JBeginActivation::smileytongue:rovisionUser Provision user failed[sourcefile = c:\abs10\components\bas\adminservice\5.0.0\l\enterprise\bas\server\nativeutil\src\core\main\cpp\basbesutil\src\jbeginactivation.cpp line=286] 

 

 Any suggestions?