Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
Contributor
Posts: 14
Registered: ‎06-20-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Rogers

Re: Enterprise IM and Lync 2010

Sorry nothing yet. I plan on calling them today. 

Contributor
Posts: 14
Registered: ‎06-20-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Rogers

Re: Enterprise IM and Lync 2010

To ALL:

 

New KB article posted today:

 

http://www.blackberry.com/btsc/KB34555

 

 

 

Contributor
Posts: 14
Registered: ‎06-20-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Rogers

Re: Enterprise IM and Lync 2010

Good news ... I followed the workaround and I have Enterprise IM version 3 working on my Z10 and interfacing with Lync 2010

mka
Contributor
Posts: 19
Registered: ‎11-04-2009
My Device: Not Specified

Re: Enterprise IM and Lync 2010

Could you kindly tell us what version of the OS you have running on your Z10?

 

We are trying to deploy to Q10 devices - OS 10.1.0.2309; For some odd reason it goes as far as reaching the 'BB App world - work'   but during the installation on the device, it fails with "an error occured" . We've tried publishing the App as 'required' and as 'optional'  but same result.

 

Also, not entirely sure if there is a new version of the IM client out? We're using 3.0.0.286

 

Look forward to hearing from you.

mka
Contributor
Posts: 19
Registered: ‎11-04-2009
My Device: Not Specified

Re: Enterprise IM and Lync 2010

Also, It's mentioned in the KB (posted above) that due to the lack of the shared application directory & sub directories called Certificate > ENTERPRISE,  the certificate required to establish HTTPS communication between the BlackBerry Enterprise IM client and the BlackBerry Collaboration Service is not sent to the BlackBerry smartphone.

 

Question is does this ENTERPRISE directory need to be pre populated?

 

Contributor
Posts: 14
Registered: ‎06-20-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Rogers

Re: Enterprise IM and Lync 2010

The directories were automatically created, however are empty. 

 

The connection still worked, however I've noticed that it's broken again after a server reboot. 

Contributor
Posts: 14
Registered: ‎06-20-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Rogers

Re: Enterprise IM and Lync 2010

My Z10 is currently at 10.1.0.273. 

 

I tried the BB world - work EIM install on a new device and I can see the app but I get a network error when I try to install. 

Contributor
Posts: 14
Registered: ‎06-20-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Rogers

Re: Enterprise IM and Lync 2010

I resolved the network error during install earlier today. You need to make sure that the BES 10 server can access download.appworld.blackberry.com.When you make the request for the application in your BB World - Work perimeter the BES 10 server proxies the request for you. Check your firewall for any drops seen from your BES 10 server on port 80.
mka
Contributor
Posts: 19
Registered: ‎11-04-2009
My Device: Not Specified

Re: Enterprise IM and Lync 2010

Thanks. I also have this working now. My issue with installing application on device was due to download failing while connected to the mobile network. Installs fine when connected via WiFi only.

 

Regards,

 

MKA

 

 

 

 

 

 

New Contributor
Posts: 7
Registered: ‎06-10-2013
My Device: z10
My Carrier: Telus

Re: Enterprise IM and Lync 2010

This solution worked for me. 

 

Thanks everyone for your input and help.