Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
New Contributor
sheetst
Posts: 2
Registered: ‎08-13-2009

Error during first install

[ Edited ]

I am trying to install BES 5.0 for exchange using a remote SQL server 2000 SP4.

When I get to the Database information step, I put in all the information then I get a pop error saying "An attempt to install the database was successful.  An error occurred while executing an SQL statement"

Looking at the remote database server, the blackberry did successfully create the BESMgmt database.

I get no event log errors on either servers.

I do get the following in the BES set log:

 


-- drop table if it exists in original form
IF EXISTS (SELECT c.name FROM sysobjects o, syscolumns c where o.name = 'ITPolicyStatus' AND c.name='SBPIN' AND
        o.id = c.id)
begin
    drop table dbo.ITPolicyStatus
end
[20000] (08/13 14:57:54.329):{0x4B4} [CBESDBInstaller::ExecuteDDL] COM Error 0x80004005 - Unspecified error - Source: "Microsoft OLE DB Provider for SQL Server" - Description "[DBNETLIB][ConnectionRead (recv()).]General network error. Check your network documentation." Native error = 11
[20000] (08/13 14:57:54.329):{0x4B4} [CBESDBInstaller::ExecuteDDL] SQL Error for:

-- drop table if it exists in original form
IF EXISTS (SELECT c.name FROM sysobjects o, syscolumns c where o.name = 'ITPolicyStatus' AND c.name='SBPIN' AND
        o.id = c.id)
begin
    drop table dbo.ITPolicyStatus
end
[10000] (08/13 14:57:54.329):{0x4B4} An attempt to install the database was unsuccessful. An error occurred while executing an SQL statement.. Failed to create the database [BESMgmt].
__________________________________________________________________________________________________________________

Any help would be appreciated.
Message Edited by sheetst on 08-14-2009 11:45 AM
Message Edited by sheetst on 08-14-2009 03:42 PM
Please use plain text.
New Contributor
sheetst
Posts: 2
Registered: ‎08-13-2009

Re: Error during first install

[ Edited ]

More info, in case its needed:

 

BES server spec:

Dell Poweredge R200

1xDual Core 2.4GHz

3gb of ram

2x160gig sata HD's mirrored

gigabit connected.

 Windows Server 2003 SP2

 

Remote SQL server spec:

HP Proliant ML570

2xP4 Intel Xeon 2.8GHz

5gb of ram

500GB data partition with 474GB free

gigabit connected.

Windows Enterprise Server 2003 Sp2

 

Initial number of users will only be ~7, later expanding to ~30

 

Please advise...

 

Thanks

Message Edited by sheetst on 08-14-2009 03:40 PM
Message Edited by sheetst on 08-14-2009 03:41 PM
Please use plain text.