Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
New Contributor
Stemack
Posts: 5
Registered: ‎05-01-2013
My Device: BES 10

Installation Error - Creating an administrator account

Hi Community,

 

Any help would be great with the issue we are having.

 

Basically, this is the first time we are installing the BES 10 - BlackBerry Device Service module. Everything was installing and configuring fine until we reached the 'Create an administrator account' section.

 

Following the online installation documentation I have attempted creating an account using the Use BlackBerry Administration Service authentication option, after completing the requested information we get the following error(s).

 

An unexpected error ocurred while validating the BlackBerry Service administrator account. For more information, check the installation log files on the computer.

 Checking the logs, I could see the below output repeated for each failed attempt.

 

<#04>[40000] (05/01 11:01:17.333):{0xFAC} AdvancedAdminDlg executes EnableControls.
<#03>[30000] (05/01 11:20:29.320):{0xFAC} CBASAdministrativeAccountCon::AuthenticationMethod: sets authentication method to [2]
<#04>[40000] (05/01 11:20:30.100):{0xFAC} AdvancedAdminDlg executes DisableControls.
<#03>[30000] (05/01 11:20:30.100):{0x988} CBASAdministrativeAccountCon::Validate: begins - Mode=2, UseCurrAcct=0, WinUser[BDSAdmin], WinDom[XXXX], BASUser[admin], BASPwd[XXXXXXXX], BASPwdCon[XXXXXXXX], AE[0]CES[1], IVA[1/0/0] LD[1]WD[0] RO[0]
<#03>[30000] (05/01 11:20:30.100):{0x988} CBASUtilitiesCon::Hash - About to run batch file command: ["C:\Program Files (x86)\Java\jre1.6.0_33\bin\java.exe" -cp "C:\Program Files (x86)\Research In Motion\BlackBerry Device Service\BAS\lib\basServerSystem.jar" com.rim.bes.bas.system.Encoder hash "XXXXXXXX"]
<#01>[10000] (05/01 11:20:30.100):{0x988} CBASUtilitiesCon::Execute - Error attempting to execute batch command, error [267]
<#01>[10000] (05/01 11:20:30.100):{0x988} CBASUtilitiesCon::Hash - Failed to hash digest, return code [4]
<#01>[10000] (05/01 11:20:30.100):{0x988} CBASAdministrativeAccountCon::Validate: encode BAS password failed, code 4
<#03>[30000] (05/01 11:20:30.100):{0x988} CBASAdministrativeAccountCon::Validate: result code from validating was [11] - [Mode=2, UseCurrAcct=0, WinUser[BDSAdmin], WinDom[XXXX], BASUser[admin], BASPwd[XXXXXXXX], BASPwdCon[XXXXXXXX], AE[0]CES[1], IVA[1/0/0] LD[1]WD[0] RO[0]]
<#01>[10000] (05/01 11:20:30.100):{0x988} CDataContainer::DoValidate: CBASAdministrativeAccountCon failed to validate. Result: 11.
<#01>[10000] (05/01 11:20:30.100):{0xFAC} [CBASAdministrativeAccountCon::DoValidate]: Validation failed
<#03>[30000] (05/01 11:20:30.100):{0xFAC} Could not load a caption - defaulting to banner title.
Contributor
daniel337
Posts: 13
Registered: ‎11-18-2010
My Device: Not Specified

Re: Installation Error - Creating an administrator account

Had the same error and did not found anything helpful online.

Did you solve this problem for you?

 

Daniel

New Contributor
Stemack
Posts: 5
Registered: ‎05-01-2013
My Device: BES 10

Re: Installation Error - Creating an administrator account

Eventually fixed it with the following steps -

 

  1. Quit the installer
  2. Delete contents of BlackBerry Device Service module under 'Program Files'
  3. Remove anything from Add/Remove Programs in Control Panel
  4. Start the installer from scratch

Good luck,

 

Steven

Contributor
daniel337
Posts: 13
Registered: ‎11-18-2010
My Device: Not Specified

Re: Installation Error - Creating an administrator account

Okay, great, thanks for replying so fast!

I will try this probable on Friday when I will be back in the office.

 

Daniel

New Contributor
Stemack
Posts: 5
Registered: ‎05-01-2013
My Device: BES 10

Re: Installation Error - Creating an administrator account

No worries, any other issues with the installation then feel free to private message me and I'll try help.

Contributor
daniel337
Posts: 13
Registered: ‎11-18-2010
My Device: Not Specified

Re: Installation Error - Creating an administrator account

Sadly, there is no change. Tried it two times: same error again.

I do not have any idea now ... ???

 

Daniel

New Contributor
Stemack
Posts: 5
Registered: ‎05-01-2013
My Device: BES 10

Re: Installation Error - Creating an administrator account

Rather strange, what OS are you trying to install it on?

New Contributor
Stemack
Posts: 5
Registered: ‎05-01-2013
My Device: BES 10

Re: Installation Error - Creating an administrator account

Also I had to select the local admin account rather than the LDAP/AD account.

 

Steve

New Member
lenny619
Posts: 1
Registered: ‎10-16-2013
My Device: z10

Re: Installation Error - Creating an administrator account

I have the same issue for a long time now...arrrrgh!!!!

anyone has made a progress with this??!?!?

 

Please help!!

 

Thanks!