Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎08-15-2011
My Device: 9300
My Carrier: O2

Proxy Not Working On Bes 5.0

I cannot browse the internet from the Blackberry through the Proxy server after Bes . 5.0 was installed.  The Bes server and the Proxy server are on the same LAN.

 

The default Browser configuration and the default MDS browser configuration on the blackberry are set to Blackberry Browser.

 

When I try to browse google from the Blackberry, the blackberry displays an "error http Error 400: Bad Request.  The server could not understand the page request, or was unable to process it for some reason.  Please try loading a different page".

 

Under the http table under MDS Connection Service I have enabled "Authentication Support Enabled"  Under the Server URL the it contains the IP address of the Proxy server then the port number :8080.  Under the "Settings" tab I have a Domain Active Directory Account that has access to the internet.

 

Under the Proxy Mappings tab I have the same user credentials.  Under the proxy window I have the Proxy IP address followed by the port number. 

 

I have saved this configuration and resent the service book to the blackberry device, but still not access.

 

Forums Advisor I
Posts: 724
Registered: ‎07-02-2008
My Device: Z10
My Carrier: Fido

Re: Proxy Not Working On Bes 5.0

New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎08-15-2011
My Device: 9300
My Carrier: O2

Re: Proxy Not Working On Bes 5.0

I have carried out the fix as outlined in http://www.blackberry.com/btsc/KB23933 then restarted the instance and pushed out the service book to my Blackberry however.  I am still getting http Error 400: Bad Request when I try to browse from my Blackberry.  Would anyone else have any other suggestions. Ta.

Forums Advisor I
Posts: 724
Registered: ‎07-02-2008
My Device: Z10
My Carrier: Fido

Re: Proxy Not Working On Bes 5.0

So if you try to browse using IE (using the same proxy information that you use for MDS CS) on the BES server does that page display? Is MDS CS windiows service started? Do you use pull authorization rules?