Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
New Contributor
joetheboss
Posts: 5
Registered: ‎07-18-2014
My Device: Q10

Work Connect for BES10 app not working on IOS 7.1.2

Anyone else notice that Work Connect APP for IOS doesent work on IOS 7.1.2 when doing a new enrollment.

BES version is 10.2.3.

 

Anyone else having this issue?

 

 

PB_
New Contributor
PB_
Posts: 7
Registered: ‎07-16-2014
My Device: BBerry Z10, Apple iPhone 5S

Re: Work Connect for BES10 app not working on IOS 7.1.2

I enrolled it yesterday and it worked fine for me.
We use the same BES and iOS version.

Do you get an error or something?
New Contributor
joetheboss
Posts: 5
Registered: ‎07-18-2014
My Device: Q10

Re: Work Connect for BES10 app not working on IOS 7.1.2

I get the error that my administrator has to create a workspace for me first, which doesn't make much sense because the device has pulled the workspace policy

PB_
New Contributor
PB_
Posts: 7
Registered: ‎07-16-2014
My Device: BBerry Z10, Apple iPhone 5S

Re: Work Connect for BES10 app not working on IOS 7.1.2

I had the same error, but I cannot really remember how I fixed it.

 

Try to reset the iPhone to system defaults (backup user data before doing this).

I think that solved the problem for me.

 

Let me know if it helped, if not, I'll try to reproduce the problem in our environment.

New Contributor
joetheboss
Posts: 5
Registered: ‎07-18-2014
My Device: Q10

Re: Work Connect for BES10 app not working on IOS 7.1.2

I actually just tried it on a new device with a new account...but same problem.

Can you pls try to reproduce it.. Thanks

PB_
New Contributor
PB_
Posts: 7
Registered: ‎07-16-2014
My Device: BBerry Z10, Apple iPhone 5S

Re: Work Connect for BES10 app not working on IOS 7.1.2

Ensure the following:

- You have an Activation Profile for iOS (e.g. "Work and Personal - Full Control" instead of "MDM Controls") and it's assigned to the user

- The certificate (xx.bbsecure.com/sxxxxxxxx/ca) is installed on the iPhone

 

I think I forgot to assign the activation profile when I got the error.

New Contributor
joetheboss
Posts: 5
Registered: ‎07-18-2014
My Device: Q10

Re: Work Connect for BES10 app not working on IOS 7.1.2

Yes the user has "Work and Personal - Full Control" profile

 

And yes the certificate is installed on the iphone.

 

 

PB_
New Contributor
PB_
Posts: 7
Registered: ‎07-16-2014
My Device: BBerry Z10, Apple iPhone 5S

Re: Work Connect for BES10 app not working on IOS 7.1.2

Hm.. For how long do you have the gold license activated?

When I installed it, it took about some hours for everything to work correctly.

I'm still trying to reproduce the problem... I will tell you if I found something..
New Contributor
joetheboss
Posts: 5
Registered: ‎07-18-2014
My Device: Q10

Re: Work Connect for BES10 app not working on IOS 7.1.2

I just installed the bes server about 2 days ago, so i should still have about 58 days left on the test license.

PB_
New Contributor
PB_
Posts: 7
Registered: ‎07-16-2014
My Device: BBerry Z10, Apple iPhone 5S

Re: Work Connect for BES10 app not working on IOS 7.1.2

[ Edited ]

I could reproduce the error:

 

When I activated the iPhone before I added the user to the "Activation Type"-Profile and the "Work-Space IT-Policy" I get the same error.

 

Ensure that the user is added to the profiles before you activate the users iPhone.

 

Tell me if it worked for you.