Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® PlayBook™

Reply
Contributor
feelmyice
Posts: 24
Registered: ‎11-26-2010
My Device: Z10
My Carrier: Bell Canada

Re: PlayBook 4G LTE 2.1 update not available

CFP is a command tool that is used to update PlayBook OSs offline. I agree with your controlled list.

Please use plain text.
Contributor
valsimot
Posts: 24
Registered: ‎11-18-2012
My Device: Z30STA100-5/10.2.1.3175

Re: PlayBook 4G LTE 2.1 update not available

So it turns out if I put in a Rogers SIM I can get the 2.1 update. Unfortunately I had to wipe the device due to some other weird issues - That took me back to 2.0.1.  Put my Bell SIM back in and no available update. Now I dont have access to a Rogers SIM anymore so I'm kinda stuck. 

 

Spoke with Bell and they told me that they released 2.1 on their network on Nov. 5 2012. 

 

Needless to say, out of frustration, I have cancelled my 4G LTE plan with Bell and decided to continue via Bridge or WiFi. 

 

Waiting to see what happens with BB10 offers through Rogers or Bell and maybe add a share plan to the PlayBook again at that time (if I decide to go with Rogers). I'm thinking Rogers won't be able to give me the same data plan that I have now via Bell - or a competative one at the least. 

 


IT Specialist, Certified BlackBerry Support Specialist, Certified Computer Hardware & Networking Technician, A+, Net+
Please use plain text.
Contributor
feelmyice
Posts: 24
Registered: ‎11-26-2010
My Device: Z10
My Carrier: Bell Canada

Re: PlayBook 4G LTE 2.1 update not available

I plan on getting BB10 on Bell. This will get me a new microSIM. Do you think I'd be able to take it out of the phone and drop it in the tablet to run the update? Or will that require a tablet plan still?
Please use plain text.
Contributor
valsimot
Posts: 24
Registered: ‎11-18-2012
My Device: Z30STA100-5/10.2.1.3175

Re: PlayBook 4G LTE 2.1 update not available

[ Edited ]

My understanding is that yes, you would need a tablet specific plan. When I was first setup, they put a regular blackberry data plan on the SIM which didn't work. I had to go back and they changed it to "Tablet Share Plan"

 

tablet Share Plan $10/mo

 

  • Share the data from your Smartphone plan for your smartphone with your Tablet.
  • Additional data usage: $0.05/MB
  • U.S. data roaming: $3/MB
  • Tablet Share
  • Unlimited Wi-Fi at Bell Hotspots
  • Basic Long Distance Rate
  • Restrict int'l roaming
  • Restrict US/Int'l roaming
  • COAM – Tablet activation

In this case, my mobile plan gives me 6GB/mo plus I have that shared with my Wife's BB Plan (which is also 6gb), giving me a total of 12gb/mo. 

 


IT Specialist, Certified BlackBerry Support Specialist, Certified Computer Hardware & Networking Technician, A+, Net+
Please use plain text.
Forums Veteran I
jarviser
Posts: 1,625
Registered: ‎02-28-2012
My Device: Two PB's

Re: PlayBook 4G LTE 2.1 update not available


valsimot wrote:

My understanding is that yes, you would need a tablet specific plan. ....

 


Even if you could get hold of a microSIM on such a plan in, say, Europe, how would the RIM list get updated without it being a RIM-partnered  contract??  

 

Some response from someone close to RIM would be helpful.  (and there must be someone posting on here even if it's the infrequent "Technical Advisor" )  This is not an isolated post.

_________________________
Please use plain text.
Forums Veteran I
jarviser
Posts: 1,625
Registered: ‎02-28-2012
My Device: Two PB's

Re: PlayBook 4G LTE 2.1 update not available

[ Edited ]
Please use plain text.
Developer
Developer
dnp
Posts: 28
Registered: ‎02-10-2012
My Device: playbook 4G/LTE
My Carrier: none

Re: PlayBook 4G LTE 2.1 update not available

did you ever find a way to determine what the carrier lock is?

i'm in the same boat as you, my 4g/lte came from the rim employee store and i dont want to pay any carriers, wifi is

fine.

my attempt at telephone support got to the point where they "think" it is "probably" locked to Rogers since RIM internally uses Rogers. and i should get/borrow a Rogers microsim card.

 

but i dont want to have to hunt down a friend (which all mine use Bell or dont have microsims it seems) everytime there is an OS update.

 

so my question remains: how to tell if/what the device is carrier-locked to?

                                               is there an alternate way to load/sideload/download the updates?

 

 

Please use plain text.
JSanders
Posts: 82,495
Likes: 22,612
Solutions: 5,825
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: PlayBook 4G LTE 2.1 update not available

Connect your Playbook to the PC, do not run the Desktop Software.

On your PC browser, go to www.blackberry.com/upgrades

 

Scroll down and click on Check for Upgrades.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
Contributor
valsimot
Posts: 24
Registered: ‎11-18-2012
My Device: Z30STA100-5/10.2.1.3175

Re: PlayBook 4G LTE 2.1 update not available

I've been back and forth with some of my ex coworkers at RIM and I'm hearing the same as Ajarviser ... there is no work around unfortunately.

IT Specialist, Certified BlackBerry Support Specialist, Certified Computer Hardware & Networking Technician, A+, Net+
Please use plain text.
Contributor
feelmyice
Posts: 24
Registered: ‎11-26-2010
My Device: Z10
My Carrier: Bell Canada

Re: PlayBook 4G LTE 2.1 update not available

I haven't tried Jsanders suggestion that was just posted yet. I have tried a Rogers Sim (it prompted for an unlock code, so its locked to Bell). Then I tried a Bell Sim that is not activated from our spares. It gives you a SIM not provisioned : 2 error. Meaning no active data plan. I think its crazy I have to pay for a data plan to update the OS.
Please use plain text.