Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® PlayBook™

Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎03-13-2012
My Device: Blackberry Playbook
My Carrier: None

WMV Videos Not played for more than a few seconds

 I keep receiving this popup when trying to play any wmv video.: 

"Media Error, an error has occurred, please try again." and then the Video App closes...

 

The video is shown for a few sec and I'm almost positive that if my fingers were fast enough I could even forward through the same.

 

While the Playbook is connected to my laptop, I can browse to the same video file (within the Playbook) and play it through my Laptop.

 

Running latest OS 2.

 

Found this other post, but looks like they didn't find a solution.

http://forums.crackberry.com/blackberry-playbook-f222/media-error-609940/

 

Supported file types:

http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/27267/Supported_Media_Types_on_BlackBerr...

 

Thanks for help.

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎03-13-2012
My Device: Blackberry Playbook
My Carrier: None

Re: WMV Videos Not played for more than a few seconds

Would there be any logs that could be enabled for troubleshooting? I'm no expert in media files, but would there be different types of wmv formats...or do all wmv files are the same codec and so forth?

 

Is this the right place to ask for help/support?

 

Thanks!

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎03-13-2012
My Device: Blackberry Playbook
My Carrier: None

Re: WMV Videos Not played for more than a few seconds

I called Support line and the first suggestion is to do a reset PB (hold Power for 15 sec...).

 

Do we have any tools or way to troubleshoot this?

 

Thanks

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎03-13-2012
My Device: Blackberry Playbook
My Carrier: None

Re: WMV Videos Not played for more than a few seconds

In summary:
Working files Audio Codec:
 Windows Media Audio 9.2 - 96 kbps, 44 kHz, stereo 1-pass CBR
Windows Media Audio 9.2 - 128 kbps, 44 kHz, stereo 1-pass CBR
Non-Working files Audio Codec:
Windows Media Audio 9.2-   64 kbps, 44 kHzstereo (A/V) 1-pass CBR
Windows Media Audio 9.2 - 320 kbps, 44 kHz, stereo (A/V) 1-pass CBR

The issue seems to reside on the Audio Codec (specifically in the stereo type) not the Video since it plays Windows Media Video 9 Codec just fine...

I will need some help from now on...any one care to run WMV files in Playbook?
Here is a document that highlights all of the supported media file types for the PlayBook.
Supported Media
But it does not include any notes regarding the "Windows Media Audio 9" Codec.
Smiley Very Happy
Thanks