Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry Push Development

Reply
Developer
Posts: 27
Registered: ‎04-01-2009
My Device: Not Specified

Re: Error 10110 after CreateChannel

Hi, 

 

No the PPG url hasn't changed, the target key has. It is different to the one I used originally in the Push sample program but all the other values are the same. 

 

Here's the output from the console with X replacing actual values. Hope this helps. All the values look correct.

 

"XXXXX:Creating push channel..."
sendMessage: raw payload [ "dat:json:{"dName":"XXX aplication name XXXX","perimeter":1,"ppgUrl":"https://cpXXXX.pushapi.eval.blackberry.com","providerApplicationId":"XXXX-XXXXXXXXXXXXXXXXXXX","targetKey":"com.XX.XXXXXX.XXXXX.invoke.push"}
id::createChannel_2068
msg::createChannel
" ]
sendMessage: write to pps: success
"RemoteConfig:waiting=200"
receive message: @ipc
msg:Smiley SurprisednCreateChannelComplete
id::createChannel_2068
err:n:10110

err is 10110
No dat section
"XXXXXX:createChannelComplete status: 10110"
"XXXXXX:createChannelComplete token: "

 

I appreciate the help.

Retired
Posts: 311
Registered: ‎08-08-2012
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Rogers

Re: Error 10110 after CreateChannel

It looks like you're specifying https on your ppgUrl.  It should be http.

 

Matt

Developer
Posts: 27
Registered: ‎04-01-2009
My Device: Not Specified

Re: Error 10110 after CreateChannel

Hi Matt,

I changed it to http, but received the same error.
Retired
Posts: 311
Registered: ‎08-08-2012
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Rogers

Re: Error 10110 after CreateChannel

[ Edited ]

Did you delete/uninstall the app and rebuild it and redeploy it with the new PPG URL?

Developer
Posts: 27
Registered: ‎04-01-2009
My Device: Not Specified

Re: Error 10110 after CreateChannel

I did, but I have deleted it again and rebooted the device and this time its worked!!

Oddly the push service email told me to use https for the base URL and it did work like that originally in the test program, but I'm not going to let that worry me.

Thanks for your help. Made my day.
Retired
Posts: 311
Registered: ‎08-08-2012
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Rogers

Re: Error 10110 after CreateChannel

That's because sending out pushes uses https while creating the channel needs http.

Our samples will not allow you to enter https for your PPG URL on the config screen.

 

Matt

Highlighted
Developer
Posts: 27
Registered: ‎04-01-2009
My Device: Not Specified

Re: Error 10110 after CreateChannel

Thanks, you are quite right. Having re-read the email the client url does say http. I cut and pasted from the wrong place in the email.