Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry Push Development

Reply
Retired
psapra
Posts: 74
Registered: ‎07-22-2008
My Device: BlackBerry Z10

Re: Problem sending push to eval server.

The correct URL is https://pushapi.eval.blackberry.com/mss/PD_pushRequest.  Note the https in the URL.  On the server side you should be using https but on the device side only http should be used.. 

Thanks,
Pratik Sapra
Gaming & Apps Consultant
Developer Relations
@pratiksapra
New Contributor
vibhuis
Posts: 8
Registered: ‎06-15-2010
My Device: 8800

Re: Problem sending push to eval server.

[ Edited ]

Hi psapra,

 

I am using the same URL. On server side when i use the push demo code i get the following thing:

 

The following msg comes when i make a pap push:

encountered error on submission: java.lang.Exception: MDS returned HTTP status: 200

 

 

And the following error comes when i do a rim push:

Server returned HTTP response code: 401 for URL: https://pushapi.eval.blackberry.com/mss/PD_pushRequest

Can you please explain what this status means? and what should i do with this.

 

Regards

Vibhu

Developer
swap_chau
Posts: 179
Registered: ‎06-15-2011
My Device: Storm 9550

Re: Problem sending push to eval server.

Hi,

I am facing the same issue of "PD_pushRequest has been taken out of service: null". Few days ago it working fine, and all of sudden since last 4-5 days it has started sending this response.

 

Will you please let me know how you have fixed this issue?

 

Thanks.

Swapnil.