Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry Push Development

Reply
Contributor
tjerkw
Posts: 40
Registered: ‎05-12-2010
My Device: multiple devices

Push Messages Not Delivered Anymore.. However setup seems okay.. It worked before.

[ Edited ]

 

I have an app which is succesfully registered at blackberry push servers:

 

 

12:30:34,175 [INFO] PushServiceBackground: PushService.register

12:30:34,185 [INFO] PushUtils: Opening URL:

http://pushapi.eval.blackberry.com/mss/mss/PD_subReg?serviceid=xxxx&osversion=5.0.0.593&model=9700

12:30:34,217 [INFO] ConnectionFactory: getConnection

http://pushapi.eval.blackberry.com/mss/mss/PD_subReg?serviceid=xxxx&osversion=5.0.0.593&model=9700;d...

;ConnectionTimeout=20000

Response:smileytongue:aram=+%BC%DB%B1%A0%C0%8E%1Fw%D6%DF%91%F9%E4%9E%1F%0C%09%EA%1C9%FF%0F*-%EF%5C%A2%E7AS%BA%D2d%88%EF%94u%08%D2%0B%88%FC8%A0vyo

12:30:34,993 [INFO] PushMessageReader: Registering at rim servers for push:

 http://pushapi.eval.blackberry.com/mss/mss/PD_subReg?serviceid=xxxx&osversion=5.0.0.593&model=9700&p...*-%EF%5C%A2%E7AS%BA%D2d%88%EF%94u%08%D2%0B%88%FC8%A0vyo

12:30:35,16 [INFO] PushUtils: Opening URL: http://pushapi.eval.blackberry.com/mss/mss/PD_subReg?serviceid=xxxx&osversion=5.0.0.593&model=9700&p...*-%EF%5C%A2%E7AS%BA%D2d%88%EF%94u%08%D2%0B%88%FC8%A0vyo

12:30:35,36 [INFO] ConnectionFactory: getConnection

http://pushapi.eval.blackberry.com/mss/mss/PD_subReg?serviceid=xxxxx&osversion=5.0.0.593&model=9700&...*-%EF%5C%A2%E7AS%BA%D2d%88%EF%94u%08%D2%0B%88%FC8%A0vyo;deviceside=false;ConnectionType=mds-p*blic;ConnectionTimeout=20000 Response: rc=200VM:ECTTv=7

12:30:35,660 [INFO] PushService: storePushInfo: PushInfo[is_registered -> true, push_not_reg_dialog_skip -> false, push_not_supported_dialog_skip -> false, is_listening -> false, has_been_started_from_ui -> true, ] VM:ECTTv=6

12:30:35,722 [INFO] PushServiceBackground: PushService.startListening

12:30:35,735 [INFO] PushService: storePushInfo: PushInfo[is_registered -> true, push_not_reg_dialog_skip -> false, push_not_supported_dialog_skip -> false, is_listening -> true, has_been_started_from_ui -> true, ] VM:ECTTv=6

12:30:35,801 [INFO] PushMessageReader: startListening for push messages

12:30:35,811 [INFO] PushMessageReader: Comparing SIM card data, current - [2,0,4,0,...], stored - [2,0,4,0,...]

12:30:35,820 [INFO] PushMessageReader: MessageReadingThread started

12:30:35,828 [INFO] PushServiceBackground: Show push policy dialog if needed

12:30:35,844 [INFO] PushMessageReader: Starting to listen for push messages through 'http://:20142;deviceside=false;ConnectionType=mds-p*blic'

12:30:35,858 [INFO] PushMessageReader: Running message reading thread

12:30:35,869 [INFO] PushMessageReader: socket.acceptAndOpen 

 

As you can see we are reading on port: 'http://:20142   as specified by rim.

 

Now we sent a push message to a this phone's PIN number, the blackberry push servers say the message is accepted: 

 

 

Our PUSH-ID: 1275481253.9

PUSH-ID: 1275481253.9

REPLY-TIME: 2010-06-02T12:20:54Z

Response CODE: 1001

Response DESC: The request has been accepted for processing.

 

 

However the Push Messages is NEVER delivered to the phone.

We are connected via a BIS enabled sim card over 3G.....

 

It all worked before... but now it doesnt work anymore... 

 

Is there something changed at this service? 

https://pushapi.eval.blackberry.com/mss/PD_pushRequest

 

Thanks in Advance..

 

This basically stops me from testing the push enabled app.

 

 

 

New Developer
supa
Posts: 10
Registered: ‎03-24-2009
My Device: Not Specified

Re: Push Messages Not Delivered Anymore.. However setup seems okay.. It worked before.

Hello, we have the same problem. The Push does not work since 02.06.2010 anymore. This stops us from working on our app. When will this run again?
Contributor
tjerkw
Posts: 40
Registered: ‎05-12-2010
My Device: multiple devices

Re: Push Messages Not Delivered Anymore.. However setup seems okay.. It worked before.

So can somebody from RIM help us with this issue?

New Contributor
stephane_mennesson
Posts: 3
Registered: ‎06-03-2010
My Device: Curve 8520

Re: Push Messages Not Delivered Anymore.. However setup seems okay.. It worked before.

I confirm, we have the same problem since the same day.

 

On june the 1st it was working very well, and the day after, without any modifiction on either our server or client applications, this wasn't working any more.

 

We have a confirmation from the RIM server that the push sending has been processed correctly ("The request has been accepted for processing."), but the push is never delivered to the phone.

 

Regards

Contributor
tjerkw
Posts: 40
Registered: ‎05-12-2010
My Device: multiple devices

Re: Push Messages Not Delivered Anymore.. However setup seems okay.. It worked before.

So can somebody from RIM please reply!? 

 

Our whole scrum sprint is stalled. Can you please at least confirm that your push servers are failing / working ? 

I already did debugging this whole morning , because maybe it is a problem on our clientside... but even reverting back to a version that worked before doesnt help..

RIM what is happening?

Regular Contributor
mdicesare
Posts: 78
Registered: ‎04-28-2010
My Device: BlackBerry 10 Dev Alpha

Re: Push Messages Not Delivered Anymore.. However setup seems okay.. It worked before.

For what it's worth pushes are working fine for me in Eval.

 

Try and issue a status query PAP XML to see what the final outcome of your push message was - the status code returned from that message will give you a clue as to what is going on. Maybe your pushes are expiring before getting to the device in which case you'll get back a 4500 error code?

Contributor
tjerkw
Posts: 40
Registered: ‎05-12-2010
My Device: multiple devices

Re: Push Messages Not Delivered Anymore.. However setup seems okay.. It worked before.

We only have Blackberry Essentials so we cant check for the status of a push message.

Can we?

 

If so how do i check it? What is the url of the service to check it?

Contributor
tjerkw
Posts: 40
Registered: ‎05-12-2010
My Device: multiple devices

Re: Push Messages Not Delivered Anymore.. However setup seems okay.. It worked before.

[ Edited ]

Just to let you know what i'm sending

 

2010-06-04T16:42:01Z--mPsbVQo0a68eIL3OAxnm
Content-Type: application/xml; charset=UTF-8

<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE pap PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD PAP 2.1//EN" "http://www.openmobilealliance.org/tech/DTD/pap_2.1.dtd">
<pap>
<push-message push-id="1275658921.52" deliver-before-timestamp="2010-06-04T16:42:01Z" source-reference="YYYY"><address address-value="XXXXX"/><quality-of-service delivery-method="unconfirmed"/>
</push-message>
</pap>
--mPsbVQo0a68eIL3OAxnm
Content-Type: text/plain
Push-Message-ID: 1275658921.52

{type: "alert", version: "1", message:"hello"}
--mPsbVQo0a68eIL3OAxnm--
Our PUSH-ID: 1275658921.52
PUSH-ID: 1275658921.52
REPLY-TIME: 2010-06-04T13:42:01Z
Response CODE: 1001
Response DESC: The request has been accepted for processing.

Regular Contributor
mdicesare
Posts: 78
Registered: ‎04-28-2010
My Device: BlackBerry 10 Dev Alpha

Re: Push Messages Not Delivered Anymore.. However setup seems okay.. It worked before.

You are right, you can't issue status query with Push Essentials.

 

You will need to contact RIM support. But as I said I am successfully receiving pushes through Eval today so the problem is not with the RIM push infrastructure. And since you are getting a 1001 response there error must be somewhere between the RIM push infrastructure and your device.

 

One last question, when you send a push do you see the arrows in the top right corner of the device moving? If so the push data is arriving at your device but your application either isn't listening properly or not receiving the push properly.

 

 

 

Contributor
tjerkw
Posts: 40
Registered: ‎05-12-2010
My Device: multiple devices

Re: Push Messages Not Delivered Anymore.. However setup seems okay.. It worked before.

Indeed i managed to see those arrows moving in the top right corner... but the app is listening on the correct port and waiting for a push messages. It it just not called from the blackberry os... what can i be doing wrong here?