Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry Push Development

Reply
Contributor
guillemhs
Posts: 13
Registered: ‎12-11-2012
My Device: Curve 9320
My Carrier: Vodafone

Push service not working since 2012/12/03

Hi all,

 

I was using a service based on BB Push services on BB OS 5 and BB OS 6.

 

This service was working properly until last Monday, 2012/12/03.

 

I did not change any line of code from my client app and my push service account is active and it seems to work properly. 

 

I didn't change anything from my side and it is not working. I reboot every process I had on the server side and I can not contact my agent.

 

Did BB perform any update on the Push Service API? Is something deprecated and I don't know this will happen?

 

Some help please, I don't know how to restart the service.

 

Guillem

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor (Retired)
gbeukeboom
Posts: 2,559
Registered: ‎10-16-2009
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: Push service not working since 2012/12/03

Hi Guillem,

 

Everything is still working properly. 

 

Are you using an EVAL or PROD account?

Are there any symptoms you can share? Do you rceeive error messages etc?

Garett
@garettBeuk
--
Goodbye everybody!
Please use plain text.
Contributor
guillemhs
Posts: 13
Registered: ‎12-11-2012
My Device: Curve 9320
My Carrier: Vodafone

Re: Push service not working since 2012/12/03

[ Edited ]

I use the Prod Account.

 

These are the credentials I used on my client.

 

I didn't change a line of code since August.

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor (Retired)
gbeukeboom
Posts: 2,559
Registered: ‎10-16-2009
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: Push service not working since 2012/12/03

Please don't post your sensitive data to the forum.

 

What are the symptoms? Do you receive any errors? How do you know its not working?

Garett
@garettBeuk
--
Goodbye everybody!
Please use plain text.
Contributor
guillemhs
Posts: 13
Registered: ‎12-11-2012
My Device: Curve 9320
My Carrier: Vodafone

Re: Push service not working since 2012/12/03

Basically because I can locate a BB on 02/12 and today I can not locate the same BB using the same client and the same api.

 

Cheers,

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor (Retired)
gbeukeboom
Posts: 2,559
Registered: ‎10-16-2009
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: Push service not working since 2012/12/03

What do you mean by "locate"? Please explain the issue including what is being done on a technical level and the results (error messages, response codes etc).

Garett
@garettBeuk
--
Goodbye everybody!
Please use plain text.
Contributor
guillemhs
Posts: 13
Registered: ‎12-11-2012
My Device: Curve 9320
My Carrier: Vodafone

Re: Push service not working since 2012/12/03

I am installing Barry on Ubuntu to check the logs.

 

I'll keep you posted.

Please use plain text.
Regular Contributor
annuk
Posts: 82
Registered: ‎09-26-2012
My Device: Torch 9800
My Carrier: NA

Re: Push service not working since 2012/12/03

Hi gbeukeboom,

 

I am also facing the same problem.

I am using an eval account which will expire on 28th December, 2012.

It was working fine till Saturday15th but has stopped working now. We would be moving to production soon. The app is in testing phase. We need to fix this problem. My push initiator has stopped working.

I have opened a new thread here.

 

Regards,

Annuk

Please use plain text.
Developer
swap_chau
Posts: 179
Registered: ‎06-15-2011
My Device: Storm 9550
My Carrier: Vodaphone

Re: Push service not working since 2012/12/03

Hi gbeukeboom,

I am facing the same problem since 28th December. Earlier the same code was working fine, but I receive error on server shown below:

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">	
<title>Pushdata Service</title>
	<body bgcolor="white" leftmargin="0" marginheight="0" marginwidth="0" topmargin="0">		
	<form enctype="application/x-www-form-urlencoded" method="get">			
	<!-- Header -->			<!-- static error header library -->												
	<br clear="none"/>			
	<!-- Errorcode -->			
	<!-- dynamic @[errorcode] token -->						
	<font color="#777777" size="1" style="verdana">
	Error 
	</font>			
	<br clear="none"/>			
	<br clear="none"/>						
	<!-- Errorbody -->			
	<!-- dynamic @[errorbody] token -->						
	<font color="#777777" size="1" style="verdana">
	The content you have requested is not available</font>			
	<br clear="none"/>						
	<!-- Error message -->			
	<!-- dynamic @[errormsg] token -->						
	<br clear="none"/>			
	<font color="#777777" size="1" style="verdana">PD_pushRequest has been taken out of service: null
	</font>			<br clear="none"/>			
	<br clear="none"/>						
	<!-- Footer -->			
	!-- static error footer library -->												
	<br clear="none"/>		
	</form>	
	</body>
	</html>

 

We are using evaluation account. the url is: 

https://pushapi.eval.blackberry.com/mss/PD_pushRequest

 

Is there some issue with BB servers?

Please use plain text.
BlackBerry Development Advisor (Retired)
gbeukeboom
Posts: 2,559
Registered: ‎10-16-2009
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: Push service not working since 2012/12/03

@swap_chau

 

Please post your issue to a new thread. Currenty there is no reason to believe the error you are seeing is related to the other posts.

Garett
@garettBeuk
--
Goodbye everybody!
Please use plain text.