Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Q10

Reply
New Contributor
igbs
Posts: 3
Registered: ‎05-28-2013
My Device: Q10
My Carrier: Fido

Phonetic input for Russian language ...

Hello,

How to enable on BBQ10 phonetic input  layout for Russian language? On international Q10 model default Russian input is useless. :No:

Thank you,

Please use plain text.
New Member
thedon2020
Posts: 1
Registered: ‎05-29-2013
My Device: BB Q10
My Carrier: Mobiltel

Re: Phonetic input for Russian language ...

HI,

I have asked the BB provider for Eastern Europe. Will share the info once I get it.

If you have found a solution in the meantime, please write!

br

Please use plain text.
New Contributor
igbs
Posts: 3
Registered: ‎05-28-2013
My Device: Q10
My Carrier: Fido

Re: Phonetic input for Russian language ...

Well ... We can switch to Russian language when press and hold "0" and dictate the message ..

BB10 has excellent voice recognition SW  :smileyhappy:

Please use plain text.
Trusted Contributor
eurokuzzik
Posts: 121
Registered: ‎12-12-2011
My Device: playbook
My Carrier: vodafone

Re: Phonetic input for Russian language ...

But this is really not the solution. I also use it sometimes. But I can't sit and dictate if there is background noise. And it's not that good. Is it coming to Q10 or not? It's really a big thing for many Russians living outside of Russia.
Please use plain text.
Developer
AlexXF
Posts: 323
Registered: ‎03-10-2010
My Device: Bold 9780, DevAlpha
My Carrier: Vodafone CZ

Re: Phonetic input for Russian language ...

[ Edited ]

Please take a look - how to russian customers see "new re-designed expirience" in Q10 keyboard layout.

 

Just imagine - english keyboard in new Q10 now will look like this (this is a Dvorak keyboard layout), and there is no more QWERTY layout:

 

 

Do you like this NEW EXPERIENCE? Yes???

Please use plain text.