Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Storm™

Reply
Contributor
mike_coreit
Posts: 18
Registered: ‎01-05-2011
My Device: 8120
My Carrier: Vodaphone

Re: HOW DO I COPY CONTACTS TO SIM?????

[ Edited ]

It is not possible to import from CSV with this model. But this is not about a Samsung phone, it is about the capability to export a list of contacts and primary numbers from a Blackberry phone to the SIM card.

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,069
Likes: 22,862
Solutions: 5,883
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: HOW DO I COPY CONTACTS TO SIM?????


mike_coreit wrote:

 But this is not about a Samsung phone, it is about the capability to export a list of contacts and primary numbers from a Blackberry phone to the SIM card.


Ah, well you must copy them one at a time, phone numbers only, no addresses, email addresses, etc., only phone number and name, nothing else.

 

I can't believe Samsung has NO way to import anything. Oh well.

 

Good luck.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
TomD1
Posts: 4
Registered: ‎05-19-2012
My Device: Curve 8520
My Carrier: Vodafone

Re: HOW DO I COPY CONTACTS TO SIM?????

Hi

Sorry to jump into your thread,but I have a similar problem where I could do with some help.

I am changing companies and all my contacts are on my blackberry 8520 which is locked into the server at work. I have tried to sync to outlook at home, (and have turned off wireless sync), but the default sync path is 'desktop' which of course is my desktop on the work server. I have gone into advanced options/default services, but there is no other option there other than 'desktop'.

Very frustrating I really want to update my outlook so I can resync to my new blackberry when I get it!!

 

Thanks

Tom

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,069
Likes: 22,862
Solutions: 5,883
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: HOW DO I COPY CONTACTS TO SIM?????

Tom, this possible.
On your BlackBerry go to Options > Advanced > Service Books. Scroll to the entry [Desktop]Sync and delete it.
Now connect your BlackBerry to the PC and perform your sync tp outlook.
While you're connected also perform a full backup. We can always help you restore that backup to the new device.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
TomD1
Posts: 4
Registered: ‎05-19-2012
My Device: Curve 8520
My Carrier: Vodafone

Re: HOW DO I COPY CONTACTS TO SIM?????

Thank you for your reply. I have done that and tried to resync, but first get the message that the default service has changed to desktop (as before), and then when I continue the sync I get error code 0*83860028.

I have checked Default services and the sync option has disappeared?

 

Thanks

Tom

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,069
Likes: 22,862
Solutions: 5,883
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: HOW DO I COPY CONTACTS TO SIM?????

Ok, answer me this... can you perform a backup of your BlackBerry to your PC?




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
TomD1
Posts: 4
Registered: ‎05-19-2012
My Device: Curve 8520
My Carrier: Vodafone

Re: HOW DO I COPY CONTACTS TO SIM?????

Yes, I've been able to do that ok.

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,069
Likes: 22,862
Solutions: 5,883
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: HOW DO I COPY CONTACTS TO SIM?????


TomD1 wrote:

Yes, I've been able to do that ok.


Ok, you will be able to use the backup file to restore your address book to your new device.

 

Article ID: KB13428 Transfer backup files from one BlackBerry smartphone to another using the backup and restore tool




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
TomD1
Posts: 4
Registered: ‎05-19-2012
My Device: Curve 8520
My Carrier: Vodafone

Re: HOW DO I COPY CONTACTS TO SIM?????

Thanks for yo9ur help. Will I be able to select my address book only to reinstall?

Please use plain text.
New Member
arpit127
Posts: 1
Registered: ‎05-21-2012
My Device: Blackberry Curve 8530
My Carrier: Vodafone

Re: HOW DO I COPY CONTACTS TO SIM?????

HI,

I am facing some hardware issues wih my blackberry phone becasue of which i have to give it for repairing at the Blackberry Service Center. As per the staff there, it will take 8-10 days to get it repaired. Meanwhile, i will be using a bakup phone. Now I want to copy all my contacts from the Blackberry Curve to my SIM so that I can use them meanwhile the phone get repaired. Please tell a suitable way as copying 600 odd contacts one by one doesn't seems to be a feasible option.

Thanks

Arpit

Please use plain text.