Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Storm™

Reply
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-20-2012
My Device: Blackberry storm 9530
My Carrier: Vodafone India

Internet Issue

Helloo..

I have a BB storm 9530 and its unlocked. now am trying to connect to internet through vodafone India network it doesnt work :smileysad:

i contacted to network oprator and they told me that my phone can't register there because its unlocked one.

please any one help me..

how i fix this problum..please...

Elite II
Posts: 7,973
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: Internet Issue

Hi anuprasad

 

Welcome to BlackBerry Support Community Forums

 

 

Do you mean to say Vodafone India is unable to register your device because it is UNLOCKED ? From where you got that device is it a new or an used one ? If it an Unlock device then they should not  have any problem in registering that device.So you need to make sure that it is an Unlocked device. 

 

 

Prince

______________________________________________________________________________

 

Click " Like " if you want to Thank someone.

If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-20-2012
My Device: Blackberry storm 9530
My Carrier: Vodafone India

Re: Internet Issue

Thank you Prince for replay... :smileyhappy:

actually the I am the second user of that phone.

And when it start up (switch on) shows "Verizon wireless" on screen.

Service provider (Vodafone India) said that they can't register my phone. I am tried to register manually.

MENU > OPTION > ADVANCED OPTION > HOST ROUTING TABLE > REGISTER NOW.

Then it  shows a message that "registration message sent " then I restarted the device. 

But still in host routing table is empty !!!!

Please help me...

How can I solve this problem ???

Please help.

Thank you.

 

Elite II
Posts: 7,973
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: Internet Issue

Hi anuprasad

 

 

                           If your device is not unlocked then registering in that way will not help. From where you brought that device ,from ebay ,amazon .. ? First of all try this and see if it is UNlocked or not :

 

OS 5.0 below:

 

Options > Advanced Options > SIM Card

 

 

OS 6.0 above:

 

Options > Device > Advanced System Settings SIM Card

 

Type MEPD on the screen( you won't see those letters you typed ) . Look for Network. If you see Activated, your BlackBerry is LOCKED. And if it is Disabled or Inactive  then your BlackBerry is UNLOCKED.

 

 

If it is Locked then their are many Unlock services available who can unlock your device from previous Carrier but remember those services are not free and if that device is reported lost or stolen by its previous owner  then it cannot be Unlocked ,In that situation only the original Carrier who has Blocked that device is able to unlock that device .

 

Please go through this Article Unlocking your BlackBerry Guide .

 

 

Prince

_____________________________________________________________________________

 

Click " Like " if you want to Thank someone.

If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-20-2012
My Device: Blackberry storm 9530
My Carrier: Vodafone India

Re: Internet Issue

Yes !!!!

I tried that way. its shows 

SIM                   >    DISABLED

NETWORK     >    DISABLED

NETWORK SUBSET  >  DISABLED

SERVICE PROVIDER  >   DISABLED

CORPORATE  >  DISABLED

 

it means my device is unlocked ????

Then what I do next ???

Please reply... 

Elite II
Posts: 7,973
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: Internet Issue

Hi anuprasad

 

 

                            If your device is Unlocked then Vodafone India might be able to Add BIS on that device , Have you tried to Contact them personally ? I prefer you Contact them personally and ask them for the reason why they are unable to add your device. If Vodafone is unable to help you then I prefer you should try other Carriers or Wireless service provider  who is willing to help or atleast  share the information as why they are unable to add that device.

 

So please contact Vodafone India and ask for the reason.

 

 

Prince

_______________________________________________________________________________

 

Click " Like " if you want to Thank someone.

If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-20-2012
My Device: Blackberry storm 9530
My Carrier: Vodafone India

Re: Internet Issue

thanks for your helpful reply.
i will try to contact vodafone customer care personally today.
then i will contact you.
thanks once again :smileyhappy:
Elite II
Posts: 7,973
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: Internet Issue

Hi anuprasad

 

 

                            You are welcome and I wish you Good Luck .

 

 

  

Prince

____________________________________________________________________________

 

Click " Like " if you want to Thank someone.

If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-20-2012
My Device: Blackberry storm 9530
My Carrier: Vodafone India

Re: Internet Issue

Hello Prince,

I did what you said yesterday.

I contacted the vodafone customer care. And they checked my phone and said that that phone version is "verizon"

and it don't support vodafone.

So you can't use internet on that phone.  :smileysad:

now what I do ?????

Is there any way to solve this problem ????

Please help... I am waiting for reply

thanks.

Elite II
Posts: 7,973
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: Internet Issue

Hi anuprasad

 

 

Are those  vodafone tech guys who said that ? As I already told if Vodafone does not allow that Unlock verizon storm then you can try another Carrier and see if they allow it , BlackBerry Storm .

 

 

 

 

Prince

_____________________________________________________________________________

 

Click " Like " if you want to Thank someone.

If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.

                                   

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.