Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Torch™

Reply
New Member
Hannaby
Posts: 15
Registered: ‎07-05-2011
My Device: Torch
My Carrier: Vodafone Germany
Accepted Solution

Blackberry Enterprise server not connected?

I have checked Service Status and it tells me that:

Blackberry Internet service - Not connected

Blackberry enterprise server - Not connected

 

I have checked with my service provider and all is ok.  I have taken out the battery 5 times, waited 1 min and let the thing reboot - same situation!  any ideas???

 

Please use plain text.
Elite II
BillJ
Posts: 8,557
Registered: ‎01-05-2009
My Device: BlackBerry Z30
My Carrier: Rogers

Re: Blackberry Enterprise server not connected?

If your carrier's network is up and running and you have BIS service with them, you should then resend your service books.  They're basically an instruction manual for your phone to know how to access the network and use your phone's features.

 

This article will tell you  how to resend them.

 

http://www.blackberry.com/btsc/KB15402

 

 

Let us know if that helps you.  :smileyhappy:


- If my response has helped you, please click "Options" beside my post and mark it as solved. Clicking the "thumbs up" icon near the bottom of my response would also be appreciated.



Please use plain text.
New Member
Hannaby
Posts: 15
Registered: ‎07-05-2011
My Device: Torch
My Carrier: Vodafone Germany

Re: Blackberry Enterprise server not connected?

Bill, I will follow your link/instructions, but over the last 5 months I have been to Australia, Thailand, Italy, France, Portuagal, Austria, Ireland and the UK loads of times, I am now in the UK and have managed to 'connect' today only once?  I have called the service provider, who can find no probs

Please use plain text.
New Member
Hannaby
Posts: 15
Registered: ‎07-05-2011
My Device: Torch
My Carrier: Vodafone Germany

Re: Blackberry Enterprise server not connected?

says..checking for updates...

 

Please use plain text.
Elite II
BillJ
Posts: 8,557
Registered: ‎01-05-2009
My Device: BlackBerry Z30
My Carrier: Rogers

Re: Blackberry Enterprise server not connected?

It's never a bad idea when switching to a new carrier, due to travel, to resend your service books.  Your phone is supposed to do it automatically when it detects that you're roaming, but not even BlackBerry phones are perfect.  Close to it, but not quite perfect yet.

 

Those service books tell your phone how to do its job.  The chances that this will correct your problem might be slim but we've got to start somewhere.

 

 

Get back to us with your results.  :smileyhappy:


- If my response has helped you, please click "Options" beside my post and mark it as solved. Clicking the "thumbs up" icon near the bottom of my response would also be appreciated.



Please use plain text.
New Member
Hannaby
Posts: 15
Registered: ‎07-05-2011
My Device: Torch
My Carrier: Vodafone Germany

Re: Blackberry Enterprise server not connected?

I cliked on internet email account (as advised) and it has come back with  "your device had a problem connecting to the server: retry/cancel

Please use plain text.
New Member
Hannaby
Posts: 15
Registered: ‎07-05-2011
My Device: Torch
My Carrier: Vodafone Germany

Re: Blackberry Enterprise server not connected?

I have fully signals strength 3G also.....

Please use plain text.
Elite II
BillJ
Posts: 8,557
Registered: ‎01-05-2009
My Device: BlackBerry Z30
My Carrier: Rogers

Re: Blackberry Enterprise server not connected?

[ Edited ]

Let's test your network connectivity.

 

From your homescreen, go to Options>Device>Device and Status Information.  When on that screen, type in "test" (without quotes).  There will be no field in which to enter it and nothing will appear while you type.  Just type it in.  Click OK to start testing, then press the menu key and select Start.  You don't need to be guided through the test, so click No there.  Scroll down to Network Connectivity, check the box beside it and click Run at the bottom of the screen.

 

Get back to us with your results.  :smileyhappy:


- If my response has helped you, please click "Options" beside my post and mark it as solved. Clicking the "thumbs up" icon near the bottom of my response would also be appreciated.



Please use plain text.
New Member
Hannaby
Posts: 15
Registered: ‎07-05-2011
My Device: Torch
My Carrier: Vodafone Germany

Re: Blackberry Enterprise server not connected?

its.....doing the test....

 

Please use plain text.
New Member
Hannaby
Posts: 15
Registered: ‎07-05-2011
My Device: Torch
My Carrier: Vodafone Germany

Re: Blackberry Enterprise server not connected?

The results:

 

Sig level -70dBm (I am a radio engineer, perfekto)

Radio Access - UMTS

Network Vodafone UK

IP address 0.0.0.0

 

Please use plain text.