Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Torch™

Reply
New Contributor
Ashley_Singh
Posts: 2
Registered: ‎12-21-2012
My Device: Torch 9810
Accepted Solution

Torch 9810 No Enterprise server option

Hi

 

Please help ,I purchased a Torch 9810 whcih doesnt give me the Enterprise Server option when setting up my mail.

 

Thanks

JSanders
Posts: 86,430
Likes: 23,181
Solutions: 5,982
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Torch 9810 No Enterprise server option

When you open your setup icon, what options are you present with?




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
New Contributor
Ashley_Singh
Posts: 2
Registered: ‎12-21-2012
My Device: Torch 9810

Re: Torch 9810 No Enterprise server option

Under setup theres email accounts ,blackberry messenger etc.,if i click on email accounts it says checking for updates ,then it says add email account ,under that it gives you Gmail,AOL,other and create New email address

JSanders
Posts: 86,430
Likes: 23,181
Solutions: 5,982
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Torch 9810 No Enterprise server option

Odd, all BlackBerrys have the Enterprise Mail setup as a default.

 

1. On your homescreen, press the Menu key > SHOW ALL, so that SHOW ALL is checked.
2. Look in EACH folder on your device... Setup, Applications, Instant Messengers, Downloads, etc.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Guru III
knottyrope
Posts: 30,779
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook, BlackBerry Wireless Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: Torch 9810 No Enterprise server option

it will go away upon reboot if on BIS only

 

you can activate with an app on app world, use desktop manager or Web desktop manager on BES

 

get the app here

https://appworld.blackberry.com/webstore/content/33609?lang=en

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V


JSanders
Posts: 86,430
Likes: 23,181
Solutions: 5,982
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Torch 9810 No Enterprise server option


knottyrope wrote:

it will go away upon reboot if on BIS only


I've been on BIS only devices for almost ten years, and the BES option has always remained in the Setup folder, always.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Guru III
knottyrope
Posts: 30,779
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook, BlackBerry Wireless Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: Torch 9810 No Enterprise server option

http://docs.blackberry.com/en/admin/deliverables/24176/Activate_BIS_device_wirelessly_1490574_11.jsp

 

snip

After the application runs, an Enterprise Activation menu item displays under the Advanced menu on the device (the menu item disappears when an administrator sends service books to the device). Instruct users to start the activation process using only the Enterprise Activation application for BlackBerry smartphones.

 

so maybe on your carrier it wont be removed but on AT&T it does when BES plan not applied.

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V


JSanders
Posts: 86,430
Likes: 23,181
Solutions: 5,982
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Torch 9810 No Enterprise server option

I've had BlackBerrys, BIS only, on ATT, Tmobile and Verizon, and it's never removed the BES options.

I had ATT from 2007-2010, so yes it could have changed since then, though.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code