Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Torch™

Reply
New Contributor
SnoBank
Posts: 4
Registered: ‎04-08-2010
My Device: Blackberry Torch 9810
My Carrier: Rogers

Using Rogers phone in the States on another data plan

I was travelling states side for a few days, and wanted to grab a t mobile (or other carrier) sim to pay by the day so i wouldn't be hit by astronomical data plan charges on Rogers.  I'm curious if i require one with a Blackberry Internet Service, or if a data plan is sufficient since i already pay for blackberry internet service through rogers...

Any thoughts?

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,430
Likes: 22,909
Solutions: 5,893
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Using Rogers phone in the States on another data plan

Once you change the SIM card, you are no longer connected to Rogers (the Rogers SIM is a vital link in your BlackBerry knowing it has the BIS data plan).

 

So, with a Tmobile or ATT SIM in the device, you will not be connected to your Rogers BIS data plan, you will get phone and SMS service only (and can connect to WiFi for internet browsing, etc.).

 

There is always the chance, that for some short period of time, you might still see email activity after the SIM sway, especially while connect via WiFi, but it won't last for long and may be happen at all.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,430
Likes: 22,909
Solutions: 5,893
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Using Rogers phone in the States on another data plan

Oh, and your 9700 will have to be unlocked from Rogers. See the link below, the guide to unlocking.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
SnoBank
Posts: 4
Registered: ‎04-08-2010
My Device: Blackberry Torch 9810
My Carrier: Rogers

Re: Using Rogers phone in the States on another data plan

Thanks for the reply.

Actually I have a 9810 now, so i'll need to update my profile on this forum...

 

One other question then, if i paid for the tmobile BIS plan, would i then have full access to my blackberry apps?

Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,430
Likes: 22,909
Solutions: 5,893
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Using Rogers phone in the States on another data plan

Yea, but.

 

Tmobile doesn't sell a data plan on pre-paid SIM cards... only on contract.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,430
Likes: 22,909
Solutions: 5,893
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Using Rogers phone in the States on another data plan

Oh, and Tmobile's 3G and 4G network are different bands than that of Rogers.

 

You will get only the slower EDGE data speeds.

 

ATT's 3G network bands matches that of Rogers. But I don't think they have short term data plans either. Not good.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
SnoBank
Posts: 4
Registered: ‎04-08-2010
My Device: Blackberry Torch 9810
My Carrier: Rogers

Re: Using Rogers phone in the States on another data plan

Thanks for all your informative answers!
Please use plain text.
JSanders
Posts: 84,430
Likes: 22,909
Solutions: 5,893
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Using Rogers phone in the States on another data plan

You're welcome... probably not the 'easy' answers you wanted to hear, but nonetheless.

 

Good luck.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.