If you are using Internet Explorer, please remove blackberry.com from your compatibility view settings.

Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Z10

Reply
JSanders
Posts: 83,836
Likes: 22,797
Solutions: 5,878
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: APN setting on the BB z10

Digicel can unlock it if they want.

 

Some lower level tech may not be able to do so, you'll need to go higher up the food chain.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
anry
Posts: 8
Registered: ‎04-13-2013
My Device: BB Z10
My Carrier: digicel Haiti

Re: APN setting on the BB z10

Yes. I did. They told me they don't know what to do. I don't think it's Z10 related. Digicel is launching Z10 on May 4th. I hope they already resolved this problem.
Please use plain text.
New Contributor
jnlouis
Posts: 3
Registered: ‎04-29-2013
My Device: Z10 - STL100-3
My Carrier: Digicel HT

Re: APN setting on the BB z10

Any update on your part on the matter of hotspot and tethering now that they launched?
Please use plain text.
JSanders
Posts: 83,836
Likes: 22,797
Solutions: 5,878
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: APN setting on the BB z10

No update.




1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes


Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Please use plain text.
New Contributor
anry
Posts: 8
Registered: ‎04-13-2013
My Device: BB Z10
My Carrier: digicel Haiti

Re: APN setting on the BB z10

@ Jnlouis I talked to them today. They cannot offer those services, because they're still working in order to resolve the problem. Asked them when, "Be Patient" was their answer.
Please use plain text.
New Contributor
ksisomba
Posts: 3
Registered: ‎04-21-2013
My Device: Z10 stl-100-3
My Carrier: H2O

Re: APN setting on the BB z10

I just update to latest OS and able to ediit APN but how come their is no

  1. In the MMSC Settings section, enter http://solavei.mmsmvno.com/mms/wapenc as the MMSC URL.
  2. Enter 216.155.165.50:8080 as the Proxy URL.

setting

Please use plain text.
Developer
djogon
Posts: 93
Registered: ‎10-29-2012
My Device: Z10
My Carrier: Various

Re: APN setting on the BB z10

Just to confirm...

 

BB 10.1 update fixes this issue. APN settings are now fully unlocked and editable. All SIM card now work without any change from the service provider so indeed this was an issue with the previous OS that is now fixed.

 

Please use plain text.
New Contributor
jgudnas
Posts: 2
Registered: ‎04-28-2010
My Device: blackberry 9700
My Carrier: Rogers

Re: APN setting on the BB z10

I disagree.
10.1.0.273 on Rogers and I am still unable to modify my apn settings.
Our company will not be purchasing any new bbs until this issue is fixed as we operate with a custom apn in another country.
Please use plain text.
Developer
djogon
Posts: 93
Registered: ‎10-29-2012
My Device: Z10
My Carrier: Various

Re: APN setting on the BB z10

@jgudnas

 

In my case - the APN settings were locked on three different SIM cards from two countries prior to the update.

With 10.1 the settings are completely unlocked now and I can type anything into the APN settings including username / password as well as authentication type. 

 

This is on an factory unlocked Z10 phone. It was not unlocked by me and it was not purchased locked. It was unlocked from the begining.

 

Btw. One of the cards is on Fido/Rogers network here in Canada as well so pretty much same settings as you.

 

So whatever the issue was on 10.0 - it has been fixed in 10.1 - there is nothing to agree or disagree with. If you are still locked for some reason - either your phone is not fully unlocked or there is some other specific restriction for your cards.

 

Please use plain text.
New Contributor
thelug
Posts: 4
Registered: ‎05-17-2013
My Device: Z10
My Carrier: Straight Talk

Re: APN setting on the BB z10

I have a factory unlocked Z10 and a straight talk sim. Without a SIM in the phone i can edit the settings but with the sim in it is locked out.
Please use plain text.