Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Z10

Reply
Contributor
tariq007mit
Posts: 15
Registered: ‎08-14-2013
My Device: Blackberry Z10

BIS service for BB Z10

Hii,

I am using BB Z 10. In my country BIS is not so costlier so i activated the BIS service in my set. But the speed is not at the mark of BIS. I am confused whether my Service provider is providing me BIS or simply 3G data plan. How to check and verify?

 

Thanks and Best regard

Tarique.

Contributor
afl2277
Posts: 38
Registered: ‎05-22-2012
My Device: Blackberry Z10

Re: BIS service for BB Z10

The Z10 uses normal phone data, not BIS.  You'd be best to ring your network and ask them what data they have you on.  Also google networks in your area to look at other price tarrifs. 

 

The more you use your Z10 on wifi the less data you will use.  When mine is in use for FB Twitter etc its on wifi.  On standby over two weeks, mine has only used 42MBs.  Nothing is set to sync, email etc is set to manual,  in fact it uses data when I want it to.....apart from 1MB per day on standby.  

Contributor
tariq007mit
Posts: 15
Registered: ‎08-14-2013
My Device: Blackberry Z10

Re: BIS service for BB Z10

Thanx for ur quick reply.
I wanted to know whether there is option to use either BIS or simple 3G service in BB Z10. As BIS service is more secure and faster than any other GPRS services.

Guru III
knottyrope
Posts: 30,785
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook, BlackBerry Wireless Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: BIS service for BB Z10

BB10 does not use BIS at all. only the older Java devices use BIS

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V