Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Z10

Reply
New Contributor
Pegster
Posts: 9
Registered: ‎04-19-2011
My Device: Z10
My Carrier: Bell Mobility

Emails I send ave extra characters and are not legible

The emails i am sending contain extra characters and symbols are are generally not readable!  Here is an example of what my emial looked like when i replied to a message: the subject should read Super 8 Videocamer

 

Subject: Fw: =per 8 Videocamera

 

Does this email have the jibberish that is inclu�d in Pauls email?

=p style="font-size: initial; font-family: Calibri, 'Slate Pro', =ns-serif; color: rgb(31, 73, 125); text-align: initial; background-color:=b(255, 255, 255);">.....

= st=e="font-size: initial; font-family: Calibri, 'Slate Pro', sans-serif; c=or: rgb(31, 73, 125); text-align: initial; background-color: rgb(255, 255=55);">Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

=ta= e width="100%" style="background-color:white;border-spacing:0px;"> <T=DY>=iv id="_persistentHeader" style="border-style: solid none=ne; border-top-color: rgb(181, 196, 223); border-top-width: 1pt; padding=pt 0in 0in; font-family: Tahoma, 'BB Alpha Sans', 'Slate Pro'; font-size=0pt;">

 

so you can imagine what my friends/colleagues are thinking when they get emails from me with all this in it! 

 

in case anyone else has this issue......

this is the BB Z10 phone. Software release 10.0.10.85 OS versiom 10.0.10.672 build 445581

My carrier is Bell Mobility in Canada and i have email service through Eastlink.

I have two emails associated with this phone - one with  Hotmail and one from Eastlink. 

Also when i fwd an email it is sometimes blank!  No fwd message at all - the email is completely blank!

 

Does anyone else have this issue?

Please use plain text.
BlackBerry Technical Advisor (Retired)
ViciousFerret
Posts: 4,285
Registered: ‎07-26-2010
My Device: Q10/Q5/Z10/9930/9860/9310

Re: Emails I send ave extra characters and are not legible

Hey Pegster,

Welcome to the BlackBerry Support Community Forums.

 

Thanks for the question.

 

This issue can be resolved by changing the SMTP server settings in your email account.  Go to Settings>Accounts and click on the email account.

 

Make sure you use a SMTP server that requires authentication (username and password).  Contact your internet service provider to get an SMTP server.

 

Let me know if you have any more questions.

 

Cheers.


-ViciousFerret


 


Come follow your BlackBerry Technical Team on Twitter! @BlackBerryHelp


Be sure to click Like! for those who have helped you.

Click  Accept as Solution for posts that have solved your issue(s)!



Please use plain text.