Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Z10

Reply
New Contributor
SuperBilleN
Posts: 5
Registered: ‎02-14-2013
My Device: Z10
My Carrier: Telia Denmark

New Unlocked Z10, No data & APN Greyed out. Calls work & Text. HELP

 
Hi Blackberry Team.

Have been following this site for 1 year, because i wanted the z10.
Now its been released in the UK, and ive bought one 
Recieved it yesterday and the device is beautiful and fast.
It located my sim at once, and calls and text are working. Even got LTE 4g connection 
But when i try to use the phone without wifi, ive get "no network error".
I thought it was an APN error but its grayed out and i can not change it 

Blackberry z10
Model STL100-2
OS- 10.0.9.2372
I Live in Denmark, What  are my possibilities getting this device working on Danish APN

Are there anything to do?

Thnx
Dennis
 
 
Please use plain text.
New Contributor
SuperBilleN
Posts: 5
Registered: ‎02-14-2013
My Device: Z10
My Carrier: Telia Denmark

Re: New Unlocked Z10, No data & APN Greyed out. Calls work & Text. HELP

ive update.

Ive just tried another Sim card from another company, and it found the APN automatic and worked.

So mayby its my Telia company that dont send the APN correctly to my device?

What do you guys think??

 

 

Please use plain text.
New Contributor
chanlo
Posts: 9
Registered: ‎02-17-2013
My Device: Z10
My Carrier: Three Hong Kong

Re: New Unlocked Z10, No data & APN Greyed out. Calls work & Text. HELP

I have the same problem.  Do you know what the solution is or what you told your phone company to change?  Pls advise

Please use plain text.
Regular Contributor
dejanh
Posts: 57
Registered: ‎10-18-2010
My Device: Z10
My Carrier: Bell Mobility

Re: New Unlocked Z10, No data & APN Greyed out. Calls work & Text. HELP

Same problem here.  However, some users are able to modify their APN (see http://forums.crackberry.com/blackberry-z10-f254/need-change-apn-unlocked-z10-773357/#post8004433).  I am not sure what is going on here.  Every imaginable phone in the market can modify the APN.  Why would the Z10 be any different?  Can anybody chime in on this?

Please use plain text.
BlackBerry Technical Advisor
-BD-
Posts: 483
Registered: ‎05-15-2008
My Device: Z10
My Carrier: Rogers

Re: New Unlocked Z10, No data & APN Greyed out. Calls work & Text. HELP


SuperBilleN wrote:

ive update.

Ive just tried another Sim card from another company, and it found the APN automatic and worked.

So mayby its my Telia company that dont send the APN correctly to my device?

What do you guys think??

 

 


Your APN should be automatically set by your SIM card.

Please use plain text.
New Contributor
chanlo
Posts: 9
Registered: ‎02-17-2013
My Device: Z10
My Carrier: Three Hong Kong

Re: New Unlocked Z10, No data & APN Greyed out. Calls work & Text. HELP

You can change the APN and I found that is the solution.

 

click on APN and highlight the field you want to change and then the keyboard will pop up

Please use plain text.
New Contributor
SuperBilleN
Posts: 5
Registered: ‎02-14-2013
My Device: Z10
My Carrier: Telia Denmark

Re: New Unlocked Z10, No data & APN Greyed out. Calls work & Text. HELP

Hi, I've talked to my carrier and they told me it was their apn that was locked. It was not possible to change the apn manually. They told me it was an problem with only blackberry phones. I've told them they were wrong because I tried 2 other Danish carriers and they worked perfectly. Either they found the apn setting or i could manually apply them

I have now switched to another company and my phone works great.

So my advice will be to try another carrier. I know telia are coursing problems with all z10 in all Nordic countries 

 

Please use plain text.
Regular Contributor
dejanh
Posts: 57
Registered: ‎10-18-2010
My Device: Z10
My Carrier: Bell Mobility

Re: New Unlocked Z10, No data & APN Greyed out. Calls work & Text. HELP


-BD- wrote:

SuperBilleN wrote:

ive update.

Ive just tried another Sim card from another company, and it found the APN automatic and worked.

So mayby its my Telia company that dont send the APN correctly to my device?

What do you guys think??

 

 


Your APN should be automatically set by your SIM card.


That's the thing...in some cases the "automatically" set APN is incorrect or the user may want to use a different one (for instance in my case I would like to use pda.bell.ca instead of blackberry.net) but I cannot change this setting.  BlackBerry is now officially the only manufacturer that locks down this setting when paired with certain carriers and/or operating in certain regions.  Can we please get this fixed and the lock removed?  Not being able to set the APN is seriously hindering the benefits of the BlackBerry as a worldwide phone.  I've been a BlackBerry die-hard for almost 10 years, but I am finding it difficult to swallow this pill...

Please use plain text.
New Contributor
inffy
Posts: 8
Registered: ‎02-20-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Elisa

Re: New Unlocked Z10, No data & APN Greyed out. Calls work & Text. HELP


-BD- wrote:

SuperBilleN wrote:

ive update.

Ive just tried another Sim card from another company, and it found the APN automatic and worked.

So mayby its my Telia company that dont send the APN correctly to my device?

What do you guys think??

 

 


Your APN should be automatically set by your SIM card.


For some reason with the new Z10, my SIM card gives me wrong APN settings.

 

On every other phone (like iPhone5, Android etc) the apn settings are always correct. Now that the APN settings are wrong, I can't use mobile data at all.

 

And because you have decided (I wonder what might be the reason for a such a stupid decision) not to allow changing the APN settings, I can't use my Z10 data connection outside wifi coverage.

 

AKA the Z10 is useless for my use.

 

So what should I do. I bought the phone factory unlocked

Please use plain text.
BlackBerry Technical Advisor
-BD-
Posts: 483
Registered: ‎05-15-2008
My Device: Z10
My Carrier: Rogers

Re: New Unlocked Z10, No data & APN Greyed out. Calls work & Text. HELP


inffy wrote:
For some reason with the new Z10, my SIM card gives me wrong APN settings.

 

On every other phone (like iPhone5, Android etc) the apn settings are always correct. Now that the APN settings are wrong, I can't use mobile data at all.

 

And because you have decided (I wonder what might be the reason for a such a stupid decision) not to allow changing the APN settings, I can't use my Z10 data connection outside wifi coverage.

 

AKA the Z10 is useless for my use.

 

So what should I do. I bought the phone factory unlocked


I would advise contacting your carrier and having a support ticket opened for this.  If they are unable to help you they should transfer you to BlackBerry.

Please use plain text.