Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Z10

Reply
New Contributor
ratanbu
Posts: 7
Registered: ‎03-31-2013
My Device: Z10

Unable to connect Z10 to WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV White color modem

Hi, I bought Z10 on 30th March 2013 with great enthusiasm. That enthusiasm didn't last as I was unable to connect to the WIFI with the   WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV. I took the help of my service provider but couldn't solve the problem.  Yesterday I went to the service provider STARHUB and they were able to connect to the internet via their server. Then I went to the BLACKBERRY expert center at the CATHAY, there also they were able to connect to their server. I have done the basic things like inputting the correct password etc. I even tried setting the home network ID on my z10 but that didn't help. Where can I go wrong?. It

 

Please help to resolve this problem . Thanks.

Retired
Cpt_Sweatpants
Posts: 3,198
Registered: ‎01-27-2010
My Device: BlackBerry Z10

Re: Unable to connect Z10 to WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV White color modem

Hi ratanbu and welcome to the BlackBerry Support Community Forums!

 

Do you get any error messages when trying to connect to your Wi-Fi network? What type of security do you have enabled on your Wi-Fi router?

 

Thanks.

 

-CptS

 

Come follow your BlackBerry Technical Team on twitter! @BlackBerryHelp

Be sure to click Kudos! for those who have helped you.

Click Solution? for posts that have solved your issue(s)!

New Contributor
ratanbu
Posts: 7
Registered: ‎03-31-2013
My Device: Z10

Re: Unable to connect Z10 to WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV White color modem

Hi Thanks for your reply,

The connection goes like this

Attempt 1 of 3

Connecting to network

Associating

Attempt Failed.

It does this three times

Finally it will stop

Authentication timed out.

Please check your password and try again.

I have verified the password so many times and I am confident it is correct.

 

The security is WEP.  The wep key is 10 digit.


I opened up the router connection and I am not able to see my black berry but I can see iphone, nokia and my other lap top.

 

Your help is greatly appreciated.

Retired
Cpt_Sweatpants
Posts: 3,198
Registered: ‎01-27-2010
My Device: BlackBerry Z10

Re: Unable to connect Z10 to WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV White color modem

Does your router have a WPS option? If so, I would suggest trying that then let me know.

 

Thanks.

 

-CptS

 

Come follow your BlackBerry Technical Team on twitter! @BlackBerryHelp

Be sure to click Kudos! for those who have helped you.

Click Solution? for posts that have solved your issue(s)!

New Contributor
ratanbu
Posts: 7
Registered: ‎03-31-2013
My Device: Z10

Re: Unable to connect Z10 to WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV White color modem

it does not have wps option

Retired
Cpt_Sweatpants
Posts: 3,198
Registered: ‎01-27-2010
My Device: BlackBerry Z10

Re: Unable to connect Z10 to WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV White color modem

Try to connect to the router again. Once it fails, go to the Advanced option, click on Logs then choose Copy Logs.  If you can provide me a copy of those logs, that may help in troubleshooting the connection.

 

You can send me the logs via Private Message.

 

Thanks.

-CptS

 

Come follow your BlackBerry Technical Team on twitter! @BlackBerryHelp

Be sure to click Kudos! for those who have helped you.

Click Solution? for posts that have solved your issue(s)!

New Contributor
ratanbu
Posts: 7
Registered: ‎03-31-2013
My Device: Z10

Re: Unable to connect Z10 to WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV White color modem

Is it possible the MAC ID of my z10 is incorrect?. How do I get the correct MAC ID

New Contributor
ratanbu
Posts: 7
Registered: ‎03-31-2013
My Device: Z10

Re: Unable to connect Z10 to WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV White color modem

I have no idea how to send private message but here is the log.

 

********************************

Wi-Fi Diagnostics Logs

********************************

 

******

WI-FI INFORMATION

******

  > Status: Not Connected

  > Signal Level: -60 dBm

  > Failure Reason: Connection attempt timed out.

  > Profile Name: 2WIRE285

  > SSID: 2WIRE285

  > Channel: 6

  > AP MAC Address: 00:24:56:e2:7b:d9

  > Security Type: WEP

  > EAP Method:

  > Connection Data Rate: 0 Mbps

  > Network Type:

 

******

DEVICE INFORMATION

******

  > Physical Address: 40:6f:2a:35:72:3f

  > Device OS: BlackBerry 10

  > Device Pin: 24DDFFF5

  > OS Version: 10.0.10.261

 

******

INTERNET CONNECTION

******

  > IP Address:

  > Subnet Mask:

  > Default Gateway:

  > Primary DNS:

  > Secondary DNS:

  > Domain Suffix:

  > MTU:

  > Proxy Server:

  > Proxy Port:

 

 

********************************

Supplicant Logs

********************************

  > 22:25:22: <3>CTRL-EVENT-BSS-REMOVED 593 16:0c:c3:e6:e7:f8

  > 22:25:22: <3>CTRL-EVENT-BSS-REMOVED 592 16:0c:c3:e4:04:40

  > 22:25:22: <3>CTRL-EVENT-BSS-REMOVED 582 70:54:d2:33:db:e5

  > 22:25:22: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 599 64:0f:28:56:19:52

  > 22:25:14: <3>CTRL-EVENT-BSS-REMOVED 579 16:0c:c3:eb:94:00

  > 22:25:14: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 598 90:f6:52:78:78:1c

  > 22:25:05: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 597 64:70:02:42:df:3a

  > 22:24:56: <3>CTRL-EVENT-DISCONNECTED bssid=00:24:56:e2:7b:d9 reason=0

  > 22:24:56: <3>WLAN_AUTH_FAIL:UNRESPONSIVE_AP: [id=4]

  > 22:24:53: <3>Trying to associate with 00:24:56:e2:7b:d9 (SSID='2WIRE285' freq=2437 MHz) [id=4]

  > 22:24:53: <4>   skip - blacklisted (count=1 limit=0)

  > 22:24:53: <4>   skip - blacklisted (count=1 limit=0)

  > 22:24:53: <4>   skip - blacklisted (count=1 limit=0)

  > 22:24:53: <4>   skip - blacklisted (count=1 limit=0)

  > 22:24:53: <4>   skip - blacklisted (count=1 limit=0)

  > 22:24:53: <3>CTRL-EVENT-BSS-REMOVED 585 16:0c:c3:de:5c:28

  > 22:24:53: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 596 64:0f:28:4c:2d:d6

  > 22:24:53: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 595 64:0f:28:4b:f6:6e

  > 22:24:53: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 594 64:0f:28:57:4e:92

  > 22:24:49: <3>CTRL-EVENT-DISCONNECTED bssid=00:24:56:e2:7b:d9 reason=0

  > 22:24:49: <3>WLAN_AUTH_FAIL:UNRESPONSIVE_AP: [id=4]

  > 22:24:47: <3>Trying to associate with 00:24:56:e2:7b:d9 (SSID='2WIRE285' freq=2437 MHz) [id=4]

  > 22:24:47: <4>   skip - blacklisted (count=1 limit=0)

  > 22:24:47: <4>   skip - blacklisted (count=1 limit=0)

  > 22:24:47: <4>   skip - blacklisted (count=1 limit=0)

  > 22:24:47: <4>   skip - blacklisted (count=1 limit=0)

  > 22:24:47: <4>   skip - blacklisted (count=1 limit=0)

  > 22:24:47: <3>CTRL-EVENT-BSS-REMOVED 578 00:26:50:7a:38:a9

  > 22:24:47: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 593 16:0c:c3:e6:e7:f8

  > 22:24:47: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 592 16:0c:c3:e4:04:40

  > 22:24:47: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 591 20:aa:4b:af:b4:02

  > 22:24:43: <3>CTRL-EVENT-DISCONNECTED bssid=00:24:56:e2:7b:d9 reason=0

  > 22:24:43: <3>WLAN_AUTH_FAIL:UNRESPONSIVE_AP: [id=4]

  > 22:24:40: <3>Trying to associate with 00:24:56:e2:7b:d9 (SSID='2WIRE285' freq=2437 MHz) [id=4]

  > 22:24:40: <3>CTRL-EVENT-BSS-REMOVED 571 00:16:b6:33:a1:fa

  > 22:24:40: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 590 c8:d7:19:69:eb:a7

  > 22:24:33: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 589 64:0f:28:57:00:82

  > 22:24:33: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 588 38:60:77:aa:60:64

  > 22:24:33: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 587 16:0c:c3:de:dc:60

  > 22:24:24: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 586 00:26:75:87:0d:9a

  > 22:24:24: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 585 16:0c:c3:de:5c:28

  > 22:24:24: <3>CTRL-EVENT-BSS-ADDED 584 16:0c:c3:de:e4:80

 

 

New Contributor
ratanbu
Posts: 7
Registered: ‎03-31-2013
My Device: Z10

Re: Unable to connect Z10 to WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV White color modem

Hi Is there any solution?. I didn't hear from you yet
New Contributor
NoChoice
Posts: 3
Registered: ‎08-14-2012
My Device: Z10

Re: Unable to connect Z10 to WIFI 2WIRE MODEM 2710HGV White color modem

ratanbu, can you please share with me how you resolve your problem?  I'm with Singtel and my Z10 also cannot get onto my router although the SSID and password settings are definitely correct.

 

In my case, my Z10 can detect the routers in my immediate neighbourhood only after initial booting, it sees my SSID and when I try to connect, it give a authentication time out after attempting to connect 1 of 3.   Thereafter, the Z10 cannot see any routers including mine.  My case is logged with RIM and Singtel and am awaiting their further instructions.

 

Would appreciate your early reply,

 

Regards

 

 


NoChoice